Οι έρευνες περί διάσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν σταματούν και η HFES (Human Factors and Ergonomics Society) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μια έρευνας 50 ατόμων ηλικίας 18-25 ετών, όπου έδειξε ότι χρήση ενός MP3 player αποσπά την προσοχή των οδηγών περισσότερο σε σχέση με την χρήση του ραδιοφώνου. Ο λόγος είναι τα περισσότερα τραγούδια που μπορούν να χωρέσουν μέσα σε ένα MP3 και οδηγός “αναγκάζεται” να ασχοληθεί περισσότερη ώρα ώστε να επιλέξει το τραγούδι που θέλει να ακούσει.

[Πηγή: HFES]

 • freedoom1013

  Δεν έχουν άδικο!
  Στην Giulietta το multimedia σύστημα δεν έχει καλή “οργάνωση” και για να παίξεις με τα τραγούδια και τα albums, πρέπει να χαρχαλεύεις όλη την ώρα την κονσόλα!

 • cfu

  den exoun katholou adiko….

 • hellboy

  τι ειναι αυτα μουλτιμιδια και λοιπα κουλα players???????????υπαρχει και το mp3 cd!!!!!100 κομματακια τα οποια εχεις φτιαξει εσυ σε μια σειρα και ουτε κοπος ουτε δυσκολια ουτε ψαχνεις 100000000ωρες!!!!!!!!
  +++++++ολα τα mp3 players εχουν να φτιαχνεις playlist να ασχοληθει 10 λεπτα ο καθε καγκουρας να βαλει τα κομματακια που γουσταρει χωρεις να χρειαζετε να κασκαλεψει 2μερες πανω στο player..ημαρτον δηλαδη!!!!εμενα που δεν μουαρεσει το ραδιοφωνο που ειναι ποιο σπαστικο,να βρεις σταθμο να τον πετυχεις ακριβος να μην τον χασεις να αλλαξεις σταθμο να σου βγουν 10 φλτσες μπαντες για να βρεις τον σταθμο.τι ωραια τα ειπα!!!!!!!!!συμπερασμα χειροτερο ειναι το ραδιο και οι καγκουρες που δεν διαβαζουν το μανιουαλ του αυτοκινητου αν διαβαζαν και αν ασχωλουνταν θα βλεπαν τεραστια διαφορα στο τελικο αποτελεσμα της ερευνας,καθως επισης υπαρχει και ενας παπαρας που εχουν στην θεση του συνοδηγου αυτος τι κανει??κοιματε??