Τη περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Ferrari θα παρουσιάσει την F70, την αντικαταστάτη της Enzo, στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2013.

Τώρα όμως, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Ferrari δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τα σχέδια σχετικά με το πότε θα παρουσιάσει το νέο της hypercar. Ένα από τα σενάρια αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ίσως παρουσιαστεί σε μια ειδική εκδήλωση μόνο του, ώστε να τραβήξει περισσότερο την προσοχή, με την έκθεση του Detroit να φαντάζει μη ιδανικό σενάριο, αφού εκεί η Maserati θα παρουσιάσει τη νέα Quattroporte.

To σασί της το είδαμε στο Παρίσι και μηχανικά θα φορά έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 7.3-λίτρων ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ ενδέχεται να είναι ο ίδιος με αυτόν της Berlinetta 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει κοντά στα 920 άλογα. Επίσης έχουνε κυκλοφορήσει και φήμες ότι ίσως η F70 θα φορά biturbo κινητήρα, θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει συνολικά 1.000 άλογα.

Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.

H F70 θα διαθέτει το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο θα μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα.

[Πηγή: Autoblog.com]