Μόλις πριν από μια εβδομάδα, μάθαμε ότι το νέο Ford Focus RS θα βγει στη παραγωγή και θα φορά έναν νέο 2,3-λίτρων EcoBoost turbo κινητήρας ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 350 άλογα. Ο κινητήρας θα αναπτυχθεί στην Αμερική και θα τοποθετηθεί και στην επόμενη γενιά του Μustang.

Υπάρχει περίπτωση η Ford να μην προσφέρει κάποιον V6 κινητήρα στο Mustang αφού η ιπποδύναμη του τετρακύλινδρου 2,3-λίτρων είναι ικανοποιητική αλλά θα υπάρχει όμως ο τωρινός V8 5.0-λίτρων.

Η επόμενη γενιά του Ford Mustang, θα πωλείται σε όλο το κόσμο και σχεδιαστικά θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Evos Concept, αφού η Ford έχει επιλέξει να αλλάξει την σχεδίαση του Mustang, επειδή θέλει να το πουλήσει στους ανθρώπους που γεννήθηκαν την δεκαετία του 1980 και του 1990.

Θα διαθέτει μια νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση η οποία θα βελτιώνει την δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου ώστε να προσελκύσει τους Ευρωπαίους απαιτητικούς πελάτες, και ίσως αποκτήσει και υβριδική έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Η Ford αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Mustang κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Νέας Υόρκης το 2014.

[Πηγή: Mustangdaily]