Την είδες από πολύ κοντά σε φωτογραφίες στο Maranello και τώρα ήρθε η ώρα να την ακούσουμε να γράφει μερικούς χαλαρούς γύρους στην ιδιωτική πίστα δοκιμών της Ferrari, στο Fiorano. Ο λόγος για το νέο hypercar της Scuderia, την F70, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Enzo.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2012 με την Ferrari να μας έχει ήδη παρουσιάσει το σασί της στην έκθεση του Παρισιού. Μηχανικά θα φορά έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 7.3-λίτρων ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ ενδέχεται να είναι ο ίδιος με αυτόν της F12berlinetta χωρητικότητας 6.3-λίτρων. Όπως και να έχει, θα αποδίδει 800 άλογα και σε συνδυασμό με το KERS, θα αποδίδει κοντά στα 920 άλογα. Επίσης έχουνε κυκλοφορήσει και φήμες ότι ίσως η F70 θα φορά biturbo κινητήρα, θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει συνολικά 1.000 άλογα, αν και από το video ακούγεται καθαρά ότι ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός.

Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.

H F70 θα διαθέτει το νέο HY-KERS που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου, το οποίο θα μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρους του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα.

[Πηγή: YouTube]