Στην αγορά το 2015 η BMW 1-Series GT, το 2017 η νέα Σειρά 1

Σχετικά άρθρα

Erlkoenig-BMW-Active-Tourer-XL-mit-5-Sitzer-Van-fotoshowBigImage-7e4dd5aa-728987

O Ian Robertson μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW αποκάλυψε πως η BMW 1-Series GΤ, η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Active Tourer θα βγει στην αγορά της Αμερικής στις αρχές του 2015, ενώ λίγο αργότερα θα είναι διαθέσιμη και σε επταθέσια έκδοση.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014 και σε σχέση με το πρωτότυπο θα διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα μπροστά πίσω, διαφορετικούς καθρέπτες, νέους προφυλακτήρες, μικρότερες ζάντες, νέες απολήψεις εξατμίσεων και γενικά πιο ήπια σχεδίαση με λιγότερο έντονες γραμμές.

Το πεντάπορτο hatchback μοντέλο θα τεθεί απέναντι από την Mercedes B-Class και θα γίνει το το πρώτο μπροστοκίνητο μοντέλο της BMW στην ιστορία της. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα UKL1 πλατφόρμα που πρωτοφορέθηκε στη νέα γενιά του MINI. Η 1- Series GT θα διαθέτει μπροστά ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ πίσω θα φορά μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Erlkoenig-BMW-Active-Tourer-XL-mit-5-Sitzer-Van-fotoshowBigImage-4d55dbf9-729002

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας. Ο κινητήρας είναι χωρητικότητας 1,5-λίτρων, τεχνολογίας turbo και θα αποδίδει από 81 έως 201 άλογα. Επίσης θα υπάρχουν και κινητήρες πετρελαίου απόδοσης από 82 έως 224 ίππων. Εκτός από μπροστοκίνητες εκδόσεις, θα υπάρχουν και τετρακίνητες.

Μιλώντας για την επόμενη – τρίτη- γενιά της Σειράς 1, ο Robertson αποκάλυψε πως αυτή θα παρουσιαστεί το 2017, θα κατασκευαστεί και αυτή πάνω στην UKL πλατφόρμα, θα είναι μπροστοκίνητη και θα είναι διαθέσιμη και σε sedan έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί κυρίως για τις αγορές της Κίνας και των Η.Π.Α.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...