Η Toyota μπορεί να κατασκευάσει το GT86 convertible χωρίς την βοήθεια της Subaru

Σχετικά άρθρα

toyota-ft-86-open-concept-

Η αλήθεια είναι πως το serial με τις εκδόσεις του GT86 που θα βγουν ή δεν θα βγουν τελικά στην παραγωγή έχει τραβήξει πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε αλλά για χάρη της σφαιρικής ενημέρωσης νιώθω «υποχρεωμένος» να το συνεχίσω.

Μπορεί η μητρική της Subaru μέσω του προέδρου της, Yasuyuki Yoshinaga να έχει σχεδόν απορρίψει το ενδεχόμενο ενός BRZ cabrio αλλά η Toyota εξακολουθεί να σκέφτεται σοβαρά να κόψει την οροφή από το «δικό της» GT86. Σε μία συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Scion, Doug Murtha, είπε:

Είναι κάτι που κοιτάμε εσωτερικά τόσο από παραγωγικής άποψης –που θα κατασκευάσουμε κάτι με σχετικά μικρό όγκο παραγωγής αν όχι στην Subaru- όσο και από μηχανολογικής άποψης –από πού θα προέλθουν οι πόροι για να το κάνουμε.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως η Subaru κατασκευάζει και τα τρία sports cars (BRZ, GT86 και FR-S) και πως οι μηχανικοί πιστεύουν πως χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός έτσι ώστε το coupe να προσφέρεται και ως cabrio. Όπως είχε πει και ο Yoshinaga-san “Εμείς κάνουμε το αμάξι, οπότε αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα γίνει”. Τόσο απλά.

Παρόλα αυτά, η Toyota και η Scion προσπαθούν να υπολογίσουν τη δυναμική πωλήσεων που θα έχει ένα cabrio μοντέλο ώστε να αποφασίσουν αν αξίζει να το κατασκευάσουν μόνες τους.

Bonus! Δες ακόμη ένα rendering από την shooting brake του GT 86.

toyota-gt-86-shooting-brake

[Πηγή: Wards Auto]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...