Έρευνα που δείχνει τις αγοραστικές συνήθειες των δύο φύλων μπορεί να σε εκπλήξει

Σχετικά άρθρα

Car_Shopping_Couple_Buying_

Στους άντρες αρέσουν τα γρήγορα, sport αυτοκίνητα ενώ οι γυναίκες προτιμούν τα ασφαλή και πρακτικά. Αυτό δεν είναι το στερεότυπο; Μία έρευνα όμως, δείχνει πως αυτό το στερεότυπο είναι μόνο εν μέρει σωστό και πως οι αγοραστικές συνήθειες των δύο φίλων μπορεί να σε εκπλήξουν.

Ας ξεκινήσουμε από το «εν μέρει σωστό». Ναι, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσουν μία Maserati ή μία Porsche, αν και μιλώντας ειδικά για την δεύτερη, τα ποσοστά των γυναικών ανεβαίνουν με ταχύτατο ρυθμό. Ενδιαφέρον έχει όμως το γεγονός πως όταν μιλάμε για minivans ή υβριδικά αυτοκίνητα, οι άντρες και οι γυναίκες, τα αγοράζουν με την ίδια συχνότητα. Από την άλλη και ειδικά για τα «πράσινα» αυτοκίνητα (όχι στο χρώμα αλλά στις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον), ενώ άντρες και γυναίκες ψωνίζουν το ίδιο για υβριδικά, οι άντρες είναι 2.5 φορές πιο πιθανό να αγοράσουν diesel και 2 φορές πιο πιθανό να αγοράσουν αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Τέλος, ένα συμπέρασμα που βγαίνει από την έρευνα, είναι πως οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο value for money. Οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο πιθανό να αγοράσουν KIA ενώ αντίστοιχα μεγάλο (αλλά λίγο μικρότερο) είναι και το ποσοστό που αφορά την Hyundai. Στον αντίποδα, οι άντρες, αγοράζουν ακριβά, πολυτελή αυτοκίνητα (με τιμή άνω των 45.000$) με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από τις γυναίκες.

Πληροφοριακά, για να διεξαχθεί η έρευνα, συλλέχθηκαν δεδομένα τόσο από αντιπροσωπείες/εκθέσεις όσο και από online shops όπως το eBay Motors. Οι αναλυτές, έκριναν το φύλο του αγοραστή από τα μικρά τους ονόματα, αποκλείοντας τα ουδέτερα.

[Πηγή: iSeeCars]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...