Έλεγχος της Ε.Ε. θα μπορούσε να φέρει τη Formula 1 σε ​​αναταραχή

Σχετικά άρθρα

FIA F1

Θυμάσαι την επιστολή των Force India, Caterham, Sauber και Marussia, στην οποία καθιστούσαν σαφές πως η ομάδα στρατηγικής δεν θα έπρεπε να έχει ρυθμιστική εξουσία πάνω στις αποφάσεις για τους κανονισμούς; Εκεί, προειδοποιούσαν τη FIA και τον Todt, πως η σύσταση του F1 Strategy Group θα μπορούσε ακόμη και να παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί υγιούς ανταγωνισμού και αυτή για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, αφού λόγο στις αποφάσεις έχουν στην ουσία μόνο οι πέντε δυνατές ομάδες και όχι όλες.

Μάλιστα, ο Rob Fernley της Force India, έκανε ακόμη πιο εμφανή την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τονίζοντας πως οι μεγάλες ομάδες λαμβάνουν και τη μερίδα του λέοντος των εμπορικών εσόδων που διανέμονται από το Bernie Ecclestone, οδηγώντας στον εμπλουτισμό και την εξουσία πέντε ομάδες, στερώντας από τις υπόλοιπες έξι τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Σίγουρα, η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση, αφού τόσο οι οικονομικά ισχυρές, όσο και οι υπόλοιπες ομάδες, προσπαθούν να πλήξουν τους αντιπάλους τους για να καταφέρουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος αυτή τη στιγμή από τη συμφωνία και ενεργοποίηση του budget cap ή όχι.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Kevin Eason των The Times, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα η αρχή ανταγωνισμού, παρακολουθούν την κατάσταση. Μάλιστα, περάσαν από συνέντευξη δυο άνθρωποι που ασχολούνται στενά με τα της F1, με τους αξιωματούχους να δείχνουν ανήσυχοι για το θέμα. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο, σε περίπτωση που η Ε.Ε. ξεκινήσει πλήρη έρευνα. Κάτι τέτοιο θα φέρει σε αναταραχή τη F1, ενδεχομένως θα καταστρέψει συμφωνίες και θα βάλει φρένο σε κάθε προοπτική που έχει το σπορ να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, κάτι για το οποίο υπάρχουν συνεχείς κινήσεις.

Επίσης υπάρχει ανησυχία και για το σημερινό ρόλο της FIA, μετά από μια προηγούμενη έρευνα της Ε.Ε. που έκρινε ότι το διοικητικό όργανο δεν πρέπει να συμμετέχει σε εμπορικές υποθέσεις της F1, με τη FIA να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος.

Με τις τελευταίες ενδείξεις να φέρνουν το Bernie Ecclestone ένα βήμα πριν να απολέσει τον έλεγχο της Formula 1 και τη διάδοχη κατάσταση να αποτελείται από ένα διοικητικό συμβούλιο, όπως σε κάθε άλλη μεγάλη εταιρεία, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Σας έρχεται στο νου ο πόλεμος F1SA-FOCA (τέλη 70-αρχές 80) ή είναι απλά ιδέα μου;

ΠηγήThe Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr