Η Audi θα έχει μια υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο μέχρι το 2020

Σχετικά άρθρα

Audi bei der Volkswagen Group Night - IAA Frankfurt 2013

H Audi, από το στόμα του διευθυντή του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, Ulrich Hackenberg, ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας όλα τα βασικά της μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και με μια plug-in υβριδική έκδοση.

Η “υβριδοποίηση” ξεκινάει από το A3 e-tron που ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα πρόσφατα, με την Audi να δικαιολογεί την μεταστροφή της στα plug-in υβριδικά, λέγοντας αυτά ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των πελατών τους.

Ο Hackenberg συνέχισε λέγονται ότι η Audi εργάζεται πάνω σε δύο plug-in υβριδικές οικογένειες, μία για τα μοντέλα που βασίζονται στην MQB πλατφόρμα και μια άλλη για τα μεγαλύτερα μοντέλα που βασίζονται στην MLB Evo πλατφόρμα.

Audi A3 e-tron

Η πρώτη θα χρησιμοποιήσει παρόμοια διαμόρφωση για τη μετάδοση της κίνησης με το A3 e-tron, όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος εγκάρσια μεταξύ του 1.4 TFSI κινητήρα βενζίνης και του τροποποιημένο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Ακολούθως, όσα αυτοκίνητα με την MLB Evo ο κινητήρας τους είναι κατά τον διαμήκη άξονα θα διαθέτουν παρόμοια διάταξη, με το ηλεκτρικό μοτέρ να τοποθετείται μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Τέλος, ο Hackenberg διευκρίνισε ότι τετρακίνητες quattro εκδόσεις των MQB και MLB Evo μοντέλων είναι δυνατόν να υλοποιηθούν και θα κριθεί στο μέλλον αν θα παρουσιαστεί κάποιο μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...