Έναν χρόνο πίσω πηγαίνει το πρόγραμμα του Bloodhound SSC

Σχετικά άρθρα

Bloodhound-SSC-Raketenauto-in-finalen-Tests-1200x800-d01263df63508d4f

Η παραμικρή λεπτομέρεια σε ένα project που έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ένα όχημα που θα μεταφέρει έναν άνθρωπο με ταχύτητες που θα πλησιάζουν τα 1.600 km/h, μετράει. Μάλιστα, μετράει τόσο που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ομάδα του Blooodhound SSC, οι δοκιμές στην έρημο Καλαχάρι της Ν. Αφρικής μετατίθενται για το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Bloodhound SSC, το πρόβλημα είναι ένα εξάρτημα που αποδίδει “καλύτερα του αναμενόμενου”. Συγκεκριμένα, η HTP αντλία είναι πιο αποδοτική απ’ ότι περίμενε η ομάδα και ενώ θα περίμενε κανείς ότι αυτό είναι θετικό, ο εκπρόσωπος συνεχίζει, λέγοντας ότι “αυξάνει υπερβολικά το φορτίο σε ένα συγκεκριμένο ρουλεμάν”. Η λύση είναι απλή: νέο ρουλεμάν. Αλλά αφού κατασκευαστεί το ρουλεμάν, πρέπει να δοκιμαστεί και αυτό δεν είναι δυνατόν επειδή η Νορβηγική εταιρία που κατασκευάζει τους πυραύλους του Bloodhound κλείνει το καλοκαίρι! Αυτό σημαίνει ότι ενώ το Bloodhound ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο, ο νέος στόχος είναι ο ερχόμενος Νοέμβριος. Ο Νοέμβριος με τη σειρά του, είναι πολύ κοντά στην βροχερή σεζόν στη Ν. Αφρική και προφανώς, η ομάδα δεν θέλει να ρισκάρει ακύρωση της προσπάθειας λόγω βροχής ή δυνατών ανέμων.

Για να γλυκάνει λίγο το “χάπι”, η ομάδα του Bloodhound ανακοίνωσε επίσης ότι η “επίσημη πρώτη” του υπερηχητικού οχήματος θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, στο Newquay Aerohub αεροδρόμιο στο Cornwall της Αγγλίας, όπου θα γίνει και η πρώτη δοκιμή σε ταχύτητες “μόλις” 320 km/h. Αν όλα πάνε καλά, θα τοποθετηθούν τα αερόφρενα και οι αεροτομές και θα είναι έτοιμο για τις πρώτες δοκιμές σε υψηλές ταχύτητες, τον Απρίλιο/Μάιο του 2016 στη Ν. Αφρική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...