Η Honda ανακαλεί επιπλέον 4,5 εκατ. αυτοκίνητα της παγκοσμίως λόγω Takata

Σχετικά άρθρα

takata 3

Όπως ανακοίνωσε η Honda, λόγω των ελαττωματικών αερόσακων της Takata, προχωρά στην ανάκληση επιπλέον 4,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων της Ιαπωνικής εταιρίας στα 24,5 εκατ.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Takahiro Hachigo δήλωσε τη Δευτέρα, κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ότι «έχει αναθεωρήσει το σύστημα ελέγχου της ποιότητας» επαναλαμβάνοντας τη συγνώμη της εταιρίας για τις κατά σειρά ανακλήσεις των οχημάτων, ενώ η Honda, όπως είπε δεν έχει σχέδια για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς Takata.

Στο πλαίσιο των ερευνών τις οποίες κάθε αυτοκινητοβιομηχανία πραγματοποιεί στα αυτοκίνητά της που ήδη κυκλοφορούν, εντοπίσαμε μια βλάβη στον μηχανισμό που φουσκώνει τον αερόσακο, γεγονός που μας έκανε να ανησυχήσουμε και να ζητήσουμε αυτή την προληπτική ανάκληση

εξήγησε, συμπληρώνοντας πως τα 1,63 εκατομμύρια αυτοκίνητα της ανάκλησης αυτής βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Η Honda υπολόγισε πρόσφατα σε 44,8 δισεκατομμύρια γεν (περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ) τα έξοδα που προέκυψαν από το πρόβλημα αυτό και χρειάστηκε συνεπώς να αναθεωρήσει τα αποτελέσματά της για το 2014/15, σημειώνοντας σαφή επιδείνωση των ετήσιων κερδών της.

Δεκάδες εκατομμύρια αυτοκίνητα στον κόσμο (από τα οποία περισσότερα από 35 εκατομμύρια στις ΗΠΑ) έχουν ανακληθεί ώστε να αντικατασταθεί σε αυτά ο ελαττωματικός εξοπλισμός που ευθύνεται μέχρι σήμερα για τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και την πρόκληση πολλών ατυχημάτων.

Η Toyota έχει ανακαλέσει 12 εκατομμύρια οχήματα από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα και η Nissan περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον μηχανισμό που φουσκώνει τον αερόσακο, ο οποίος μπορεί να εκραγεί κάτω από ορισμένες συνθήκες (υγρασία, θερμότητα, παλαιότητα) εκτοξεύοντας μεταλλικά και πλαστικά θραύσματα πάνω στον οδηγό ή τον επιβάτη.

Η Takata είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι αναζητούσε ακόμη τη «βασική αιτία» της βλάβης αυτής. Η κατασκευάστρια εταιρία δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τον σχεδιασμό των αεροσάκων και προσπαθεί να αλλάξει το χημικό συνθετικό που χρησιμοποιείται, το νιτρικό αμμώνιο, το οποίο συχνά ενοχοποιείται για το πρόβλημα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...