Η Mary Barra, η CEO της GM αναδείχθηκε η ισχυρότερη γυναίκα στις λίστες του Fortune

Σχετικά άρθρα

Mary-Barra

Το περιοδικό Fortune ανέδειξε την Mary Barra, την CEO της General Motors ως την Ισχυρότερη Γυναίκα στην σχετική λίστα του. Το Fortune εξήρε την Barra που πήρε στα χέρια της την GΜ, σε μια δύσκολη χρονιά γι’αυτή, με το 2014 η εταιρία να ταλανίζεται από ανακλήσεις εκατομμυρίων αυτοκινήτων της, που την ανάγκασε να χρησιμοποιήσει τεράστια ποσά (πολλά δισ. δολάρια), τόσο για την επισκευή των προς ανάκληση μοντέλων, όσο και για την αποζημίωση εκατοντάδων θυμάτων και των οικογενειών των 124 ανθρώπων που όπως αποδείχτηκε έχασαν τη ζωή τους λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης της εταιρίας της.

Παράλληλα το Fortune επαίνεσε την Barra επειδή ήταν μεταξύ των λίγων CEO που πήραν μέρος στην εκστρατεία #ilooklikeanengineer στο Twitter που είχε ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο εργασίας. Το 2014 η Barra βρισκόταν στο Νο2 της σχετικής λίστας, το 2013 στην 29η θέση και το 2012 στην 27η. Επίσης, το 2014 το Fortune την είχε χαρακτηρίσει ως την ισχυρότερη γυναίκα στις επιχειρήσεις.

Η GM δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης αφού θα αντιμετωπίσει πολλαπλές αγωγές, έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α, από 50 εισαγγελείς αλλά και από το Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά.

ΠηγήFortune

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...