Ο Marchionne θέλει η Apple να συνεργαστεί με τη Fiat

Σχετικά άρθρα

701927_1673180206264115_2796256149272528426_o

O CEO της FCΑ, Sergio Marchionne, περιγράφει τον εαυτό του ως μεγάλο λάτρη και χρήστη όλων των προϊόντων της Apple, και έχοντας στο μυαλό του ότι η αμερικάνικη εταιρία υπολογιστών θέλει να εισέλθει στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα ήθελε αυτή να συνεργαστεί με την Fiat, ώστε να της το κατασκευάσει.

Σου ακούγεται περίπλοκο; Στο μυαλό του Marchionne δεν είναι, καθώς δεδομένης της πολυπλοκότητας της κατασκευής ενός αυτοκινήτου, ο Ιταλοκαναδός δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με το γίγαντα της τεχνολογίας για την παραγωγή των αυτοκινήτων της Apple. Προσπαθεί, δηλαδή ο Marchionne να βάλει στο μυαλό του Tim Cook, ότι είναι καλύτερο για την Apple να συνεργαστεί με μια καταξιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία, παρά να κατασκευάσει εξολοκλήρου μόνη της το αυτοκίνητο. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο, όσα και αν είναι τα αποθεματικά της Apple.

Ο Marchionne μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης στο Bloomberg, τόνισε:

Θα ήθελα να υποθέσω ότι έχουμε την αξιοπιστία για να είμαστε ένας από τους παίκτες που έχουν ψάξει. Υπάρχουν μέρη μας που θα είναι ενδιαφέρον για αυτούς.

και συνέχισε λέγοντας ότι καταλαβαίνει την “γλώσσα” της Apple όσο κανένας άλλος:

Η Apple έχει μια γλώσσα, και θα πρέπει να μπορείς να μιλήσεις αυτή τη γλώσσα. Συνήθως στη βιομηχανία έρχεσαι σε ένα τέτοιο διάλογο με υψηλό βαθμό αλαζονείας, καθώς γνωρίζουμε πώς να φτιάχνουμε αυτοκίνητα. Αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο, καθώς η “σύνταξη” τους αξίζει πολύ περισσότερο από την ικανότητά μας για την κατασκευή αυτοκινήτων.

και με τον όρο “σύνταξη” υποθέτω ότι ο Marchionne εννοεί ότι το “οικοσύστημα” και η μοντέρνα γλώσσα των προϊόντων της Apple αξίζουν περισσότερο από το λογισμικό. Δεν του πέτυχε η εξαγορά με την GM ή κάποια άλλη εταιρία, θα πετύχει διάνα με την Apple;

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...