Πτώση 45% στα κέρδη του 2ου τριμήνου για την BP

Σχετικά άρθρα

BP

Η BP ανακοίνωσε πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, τα οικονομικά της αποτελέσματα επηρεάστηκαν σημαντικά από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Μπορεί η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού να είναι καλό για εμάς τους καταναλωτές, αλλά οι πετρελαϊκές εταιρείες, έχουν μικρότερο περιθώριο κέρδους.

Όπως ανακοίνωσε η BP, τα προσαρμοσμένα κέρδη της μειώθηκαν στα 720 εκατ. δολάρια από τα 1,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η πτώση αυτή στα κέρδη της BP, φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και παρότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley συνεχίζει να χαλιναγωγεί τις δαπάνες, έχει ακόμα ένα δύσκολο δρόμο μπροστά του, καθώς τα χρέη αυξάνονται και το ράλι του πετρελαίου εξασθενεί, εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης και την επιστροφή στην παραγωγή από τον Καναδά και την Νιγηρία. Ο Ahmed Ben Salem, αναλυτής της Oddo & Cie στο Παρίσι δήλωσε:

Θα υπάρξει αδυναμία κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω των διυλιστηρίων. Ακόμα κι αν οι εταιρείες έχουν επιτύχει τη μείωση του κόστους, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες μεγάλες προκλήσεις για την BP και τις άλλες μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της BP παρουσιάζει πτώση, και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 34,90 δολάρια (2,7%). Η Shell, η Total, η Chevron και η ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσουν και αυτές τα οικονομικά τους στοιχεία του 2ου τριμήνου μέσα στην εβδομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...