Κύκνειο άσμα για το θρυλικό B13 της Nissan

Σχετικά άρθρα

nissantsuru

Αν το Β13 σου ακούγεται άγνωστο τότε το “Sunny” όλο και κάπου θα το έχεις ακούσει, αν και στην Ελλάδα το Sunny  ήταν η “Ν” πλατφόρμα και όχι η “B”.

Η “Β” πλατφόρμα της Nissan έγινε γνωστή παγκοσμίως με το όνομα Sentra, και η B13, που την χαρακτήρισα θρυλική γιατί φορούσε για πρώτη φορά στην σειρά “B” τον SR20DE, παραγόταν από το 1992 έως και σήμερα στο Μεξικό με το όνομα Tsuru.

Το Tsuru είναι από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα του Μεξικού, και ίσως το πιο κοινότυπο ταξί της κεντρικής Αμερικής, όπως ήταν τα Sunny/Almera και τα Primera για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Κάνω τον παραλληλισμό με την χώρα μας γιατί σίγουρα θα έχεις μπει σε ένα από αυτά τα μοντέλα, ίσως και να μεγάλωσες με ένα τέτοιο στην οικογένεια και έτσι καταλαβαίνεις την σημασία τους στο αυτοκινητιστικό γίγνεσθαι.

Όπως ενδεχομένως έχεις ψιλιαστεί, στο Μεξικό και σε άλλες φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα αυτοκίνητα έχουν χαμηλά στάνταρ ασφαλείας και το Tsuru αν και φτηνό -με τιμή κάτω από τις €7.000- και βεβαίως αξιόπιστο, πωλούταν δίχως αερόσακους και ABS! Η κυβέρνηση του Μεξικού αποφάσισε να αναβαθμίσει τους κανονισμούς ασφαλείας και να τους ευθυγραμμίσει με αυτούς που ισχύουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ, κάτι που αυτομάτως αποτελεί το κύκνειο άσμα του δημοφιλούς μοντέλου, που για δυο και πλέον δεκαετίες μετακινούσε και άνδρωσε οδηγικά εκατομμύρια Μεξικανούς.

Για παρόμοιους λόγους σταμάτησε και η παραγωγή του VW Beetle στην Βραζιλία και έτσι σιγά σιγά κλείνει ένας μεγάλος κύκλος αυτοκινήτων, που κακά τα ψέματα, ορθώς τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα, η ασφάλεια των ανθρώπων πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτήτως σε ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...