Όπως η Honda, έτσι και η Toyota χρησιμοποιεί μια ειδική επίστρωση με βάση την σόγια στην καλωδίωση των μοντέλων της στη Βόρειο Αμερική, κάτι που κάνει τα τρωκτικά να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής εταιρίας, με την υπόθεση να καταλήγει τελικά στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τέξας, μια επίστρωση με βάση την σόγια που χρησιμοποιεί η Toyota σε ορισμένες συνδεσμολογίες της, τραβά σαν μαγνήτης κάθε λογής τρωκτικό. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας έχουν παραπονεθεί πως σκίουροι, ποντίκια και κουνέλια μπαίνουν στον χώρο του κινητήρα των αυτοκινήτων τους και τρώνε τις καλωδιώσεις που τις βρίσκουν εξαιρετικά νόστιμες. Καταλαβαίνεις πως οι ζημιές που προκαλούνται από το μάσημα των καλωδιώσεων είναι μεγάλες, με τους αντιπροσώπους της Toyota να μην καλύπτουν το πρόβλημα στην εγγύηση.

Οι επισκευές των φαγωμένων καλωδιώσεων είναι συνήθως της τάξεως των $600-$800 με έναν ιδιοκτήτη να ισχυρίζεται πως τρωκτικά προκάλεσαν ζημιές ύψους 6.000 δολαρίων στο Avalon του, ποσό που του το κάλυψε η ασφαλιστική του εταιρία. Μένει να δούμε σε τι απόφαση θα καταλήξει το δικαστήριο.