Η Βρετανική Κυβέρνηση θέλει να μπλοκάρει τα τηλέφωνα των οδηγών

Σχετικά άρθρα

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει σήμερα προέκταση του εαυτού μας και η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης μας αποσπά την προσοχή και σε αυτό οφείλεται ένα μεγάλο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων ετησίως. Ειδικά με την έλευση των smartphones και της μόδας του ότι κάνουμε να το ανεβάζουμε στο διαδίκτυο η κατάσταση έχει φτάσει αρκετές φορές σε υπερβολές που πολλές από αυτές τις είδαμε στο διαδίκτυο, προκαλώντας αρκετά σοβαρά ατυχήματα. Ενώ τα πρόστιμα για τη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση είναι αυστηρά το φαινόμενο αυτό δε λέει να εξαλειφθεί.

Η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας θέλοντας να πάρει δραστικά μέτρα για να σταματήσει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους, σκέφτεται μια λύση παρόμοια με την εφαρμογή της “λειτουργίας πτήσης” που υπάρχει στα κινητά για τα αεροπλάνα. Το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάζει μια άτυπη συνάντηση με φορείς εκπροσώπων εταιριών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, ούτως ώστε να υπάρξει μια λειτουργία ‘’ασφαλούς οδήγησης’’ στις μελλοντικές συσκευές. Δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ποιος θα είναι ο τρόπος λειτουργίας της εφαρμογής, αλλά όπως φαίνεται το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας εξετάζει όλες τις πιθανές λύσης.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Λόρδος Ahmad, δήλωσε στη γνωστή Βρετανική εφημερίδα, The Guardian:

Εξετάζουμε ένα Safe Drive mode για τα κινητά, ή άλλες πρακτικές εφαρμογές που θα μπαίνουν σε λειτουργία όταν κάποιος οδηγάει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις ενός εκπροσώπου του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Τα σχέδια μας για διπλασιασμό των προστίμων για αυτή την εγκληματική πράξη θα είναι ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας. Θα συνεχίσουμε να μελετάμε τρόπους για την αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος.

Εκτός από τη Βρετανική Κυβέρνηση και η NHTSA στις Η.Π.Α. είχε έρθει σε επαφή, στις αρχές του έτους, με εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων για τη προσθήκη μιας επιλογής “Λειτουργίας Οδήγησης” στα κινητά.

Σίγουρα η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχει αποδειχτεί πολλές φορές εγκληματική, αλλά δε μπορώ να φανταστώ με ποιο τρόπο θα μπορέσει κανείς να υποχρεώσει-πείσει των οδηγό να θέσει το κινητό του σε λειτουργία οδήγησης όταν αυτός μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Μέσω μιας μελλοντικής συνεργασίας με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα κόβει το σήμα στο κινητό του οδηγού; Ίσως στο μέλλον να δούμε τη λύση. Πάντως μέχρι σήμερα ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου είναι η ενημέρωση των οδηγών και το “χτίσιμο” μιας υγιούς οδηγικής παιδείας που θα ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...