Το Alpine A120 έχει αξιοσημείωτη αεροδυναμική

Σχετικά άρθρα

Η Alpine έδωσε ένα νέο teaser video του A120 Coupe το οποίο διαθέτει αλουμινένιο σασί και αλουμινένιο σώμα, ενώ η εταιρία δηλώνει πως έχει αξιοσημείωτη αεροδυναμική με επίπεδο πάτωμα και διαχύτη.

Το γαλλικό κεντρομήχανο πισωκινητο σπορ μοντέλο, που κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου, προκειμένου να έχει όσο γίνεται μικρότερο βάρος, θα προσφέρεται εκτός από coupe, σε roadster και σε μια πιο σκληροπυρηνική coupe έκδοση, έχοντας αιχμηρή σπορ συμπεριφορά, αλλά θα είναι πιο φιλικό στην καθημερινή χρήση από τον ανταγωνισμό. Σχεδιαστικά δεν αναμένεται να διαφέρει ουσιαστικά από το πρωτότυπο Vision που είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη σύνδεση με την Α110 να είναι παραπάνω από εμφανής.

Η νέα Alpine θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και θα κινείται πιθανότατα από έναν νέο κινητήρα 1,8 λίτρων με τούρμπο απόδοσης κοντά στους 250-300 ίππους που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έχοντας τιμή περί των 55.000 ευρώ. Θα ζυγίζει κοντά στα 1.000 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα.

Θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Alfa Romeo 4C, την Porsche 718 Cayman και την Lotus Elise και αν κρίνουμε από τη δυναμική των αντιπάλων, τότε το όνομα σίγουρα δεν αρκεί για να καθιερωθεί στη συνείδηση των απανταχού αυτοκινητόφιλων. Από την άλλη οι Γάλλοι “το’χουν” σε θέματα στησίματος και οδηγικής απόλαυσης και με το παραπάνω. Σύμφωνα με τον CEO της Alpine, Michael van der Sande, οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...