Επίσημο: Το Peugeot Instinct Concept είναι αυτόνομο και έξυπνο

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή της πρώτης φωτογραφίας, η Peugeot παρουσιάζει επίσημα το Instinct Concept, ένα νέο πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης. Φέρει όμορφη σχεδίαση, με το γλυπτό, αεροδυναμικό σώμα να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα κατανάλωσης καυσίμων. Αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, διαθέτει κάμερες, ενώ κάμερες έχουν τοποθετηθεί και στο εσωτερικό των μπροστά LED φωτιστικών σωμάτων, προκειμένου να σαρώνουν τον δρόμο, με τα δεδομένα να ελέγχονται από τα πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης που διαθέτει.

Παρότι το αυτοκίνητο είναι πλήρως αυτόνομο, ο οδηγός μπορεί να πάρει τον έλεγχο του όποτε το επιθυμεί, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα, ενώ δεν υπάρχει μεσαία κολόνα. Στο εσωτερικό συναντάμε μια οθόνη αφής 9,7″, ενώ έχει δύο modes λειτουργίας “Drive και Autonomous”, με τα καθίσματα να έχουν πολλαπλές ρυθμίσεις και να μπορούν να προσφέρουν και μια κεκλιμένη θέση προκειμένου οι επιβάτες να ξεκουραστούν.

Η Peugeot έχει τοποθετήσει στο Instinct Concept και το “chatbot”, ένα προσωπικό βοηθό που δέχεται φωνητικές εντολές από τους επιβάτες του. Επίσης είναι εξοπλισμένο με το Samsung Artik Cloud που σε συνεχή επαφή με τα smartphones και των οικιακό αυτοματισμό των επιβατών, δεν ξέρει μόνο που θέλεις να πας, αλλά μπορεί να διαβάσει τα αγαπημένα σας site, να γνωρίζει πότε έχεις βάλει να ανάψει το καλοριφέρ στο σπίτι, πότε ανοίγουν τα φώτα κτλ. Κίνηση παίρνει από ένα plug-in υβριδικό setup απόδοσης 300 ίππων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...