Τα σχέδια της Opel στην μετά GM εποχή

Σχετικά άρθρα

Ή αλλιώς τα σχέδια της Opel στην εποχή της PSA. Με την Opel να ανήκει πλέον και επίσημα στον γαλλικό κολοσσό ένα ερώτημα που τίθεται σίγουρα είναι τι θα συμβεί με την γκάμα της. Θυμίζουμε πως από την αρχή του έτους έχουν παρουσιαστεί τα Ampera-e, Crossland X και το νέο Insignia ενώ ερωτηματικό παραμένει το πως αυτή θα εμπλουτιστεί μελλοντικά.

Σύμφωνα με τον Karl-Thomas Neumann, τον CEO της εταιρίας, η Opel θα εστιάσει στο άμεσο μέλλον κυρίως στα SUV και στα ηλεκτρικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: “Το Ampera-e δεν θα είναι το μόνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προσφέρουμε στην γκάμα μας“.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο Neumann επιβεβαίωσε πως είναι προγραμματισμένο ένα μεγάλο SUV που θα τοποθετηθεί στην κορυφή των crossover της εταιρίας, ενώ και πως ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του και θα έχει στενή συνεργασία με τον Carlos Tavares, τον CEO της PSA.

Είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους να βγω μπροστά και να δείξω πως έχουν έναν ηγέτη. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία.

Η Opel θα συνεχίσει να έχει τα δικά της διευθυντικά στελέχη και να εξελίσσει τα δικά της μοντέλα. Μελλοντικά όμως θα μεταπηδήσει από τις πλατφόρμες της General Motors σε αυτές της PSA, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό αλλά και χρονοβόρο. Προτεραιότητα για τον Neumann είναι να ξαναγίνει η εταιρία κερδοφόρα στην Ευρώπη μέσω των χαμηλότερων δαπανών για εξέλιξη, αφού πλέον αυτό θα γίνονται από κοινού με την PSA.

Οι αγορές που θα εστιάσει είναι αυτές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ πρακτικά απέκλεισε το ενδεχόμενο για είσοδο στην αγορά της Κίνας, ισχυριζόμενος πως η εν λόγω αγορά δεν είναι πλέον η “θεραπεία για όλες τις πληγές”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...