Ο πρώην μηχανικός της Google που κατηγορείται για κλοπή, πήρε από την αυτή περισσότερα από $120 εκατ.

Σχετικά άρθρα

Αν διαβάζεις καθημερινά Autoblog.gr, το όνομα Anthony Levandowski σίγουρα θα σου θυμίζει κάτι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που η Google τον κατηγορεί πως της έκλεψε 14.000 απόρρητα αρχεία του αυτόνομου προγράμματος οδήγησης της και στη συνέχεια ίδρυσε την δική του εταιρία, την Ottο, την οποία εξαγόρασε η Uber για 680 εκατ. δολάρια, με την Google να κατηγορεί και την τελευταία πως καταχράστηκε τα δικά της απόρρητα αρχεία, προκειμένου να εξελίξει το αυτόνομο πρόγραμμα οδήγησης της.

Με την παραπάνω υπόθεση να βρίσκεται πλέον στο δικαστήριο, η Google δήλωσε πως ο Levandowski έχει πληρωθεί από την ίδια με περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια, για τον κεντρικό ρόλο που είχε στην διαμόρφωση του αυτόνομου προγράμματος της.

Η Google εδώ και πολλά χρόνια, είχε δομήσει ένα σύστημα bonus για τους υπαλλήλους του αυτόνομου προγράμματός της, κάτι που μεταφράζονταν σε πολλά εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις προς αυτούς, με τον Levandowski, όντας υψηλά ιστάμενος, να παίρνει συνολικά περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια από τον γίγαντα του διαδικτύου. Ακριβώς αυτός ήταν μάλιστα και ο λόγος που η Google έχασε πολλά στελέχη του αυτόνομου προγράμματος της, με την εταιρία προκειμένου να μειώσει την φυγή των μηχανικών, να αποφασίζει να περιορίσει τα bonus.

Επίσης η Google ισχυρίζεται πως ο Levandowski ενώ ακόμη εργαζόταν για λογαριασμό της, εκτός από την ίδρυση της Otto, συνέβαλε στην ίδρυση των εταιριών Odin Wave LLC και Tyto Lidar LLC, δύο εταιρίες που αναπτύσσουν αισθητήρες LiDAR, που βασίζονται σε τεχνολογίες λέιζερ, ενώ σε μια “απίστευτη σύμπτωση” οι εταιρίες Otto, Odin Wave και Tyto Lidar, συνενώθηκαν μόλις τρεις μήνες προτού η Uber εξαγοράσει την Otto.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...