H McLaren ετοιμάζει μια στρατιά μοντέλων για τα επόμενα 5 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Πριν πέντε μήνες η McLaren γιόρτασε την κατασκευή του 10.000στού αυτοκινήτου της, ενώ η νέα εποχή στην γκάμα της ξεκίνησε με την δεύτερη γενιά του Super Series μοντέλου της, την 720S. Η βρετανική ομάδα, όμως, εξαιρώντας την παταγώδη αποτυχία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν θα επαναπαυτεί στις δάφνες της, καθώς σκοπεύει να παρουσιάσει 14 νέα μοντέλα και εκδόσεις στα επόμενα 5 χρόνια.

Αυτό αποκάλυψε ο νέος COO της McLaren Automotive, Jens Ludmann, παίρνοντας τον ρόλο που είχε πρόσφατα ο Mike Flewitt, με τον τελευταίο να γίνεται CEO της εταιρίας. Η επέκταση της γκάμας αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού της πλάνου, ονόματι Track22, με το οποίο σκοπεύει να αλλάξει την θέση της στην αγορά. Από τις μέχρι σήμερα φήμες, ξέρουμε ότι η εταιρία από το Woking θα βγάλει την 720S Long Tail, έχει στα σκαριά ένα V6 υβριδικό κινητήρα, έχει ανακοινώσει ότι δύο με τρία one-off αυτοκίνητα κάθε χρόνο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάς και τον αντικαταστάτη της F1, ο οποίος θα είναι το ισχυρότερο και γρηγορότερο αυτοκίνητο της.

Έτσι, η McLaren αν ακολουθήσει την ίδια πολιτική με την 650S, η νέα 720S θα προσφέρεται σε μια detuned έκδοση για συγκεκριμένες αγορές, μια Spider έκδοση, και φυσικά οι σκληροπυρηνικές LT εκδόσεις (coupe-cabrio). Οι διάδοχοι των 570S και 650S, με κωδική ονομασία P14, θα αποκτήσουν και Spider έκδοση η οποία θα βγει ένα χρόνο μετά την παρουσίαση τους. Επιπλέον, η McLaren σχεδιάζει να κάνει το “LT” sub-brand μετά την επιτυχία της 675LT.

Τα νέα μοντέλα θα συνεχίσουν να είναι κεντρομήχανα και θα χωρίζονται όπως και τώρα σε τρεις άξονες Sport, Super και Ultimate Series. Στην Ultimate Series θα ανήκει η νέα F1 αλλά και ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar, ενώ μέχρι το 2022, τα μισά μοντέλα της McLaren θα κινούνται από υβριδικά συστήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα της P1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...