Ο James Glickenhaus προσπαθεί να αποδείξει ότι το SCG 003S είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο στο Ring

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικάνος επιχειρηματίας ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, αλλά με το παρακάτω video της Scuderia Cameron Glickenhaus θέλει να αποδείξει ότι το ρεκόρ της Lamborghini στο Nurburgring, με την Huracan Performante, είναι πολύ κοντά στο να σπάσει.

Στο video θα δεις το αγωνιστικό SCG 003C να συγκρίνεται με την Porsche 918 Spyder, καθώς και τον ιταλικό “ταύρο”, με το πρώτο να γράφει χρόνο 6 λεπτών και 40 δευτ., δηλαδή 12 δευτ. πιο γρήγορα από την Huracan Performante και 17 από το γερμανικό hypercar.

Θέλοντας να προλάβει όλους τους αντιρρησίες, ο Glickenhaus αναφέρει ότι αυτός ο χρόνος έγινε κατά την διάρκεια των δοκιμών για τον 24-ωρο αγώνα του Nurburgring και με ελαφριά κίνηση, με το αγωνιστικό να αποδίδει 500 άλογα, να έχει το βάρος που ορίζουν οι κανονισμοί της GT3 κατηγορίας (1.349 κιλά), αλλά να πατάει σε αγωνιστικά ελαστικά.

Πριν δύο μήνες, στην έκθεση της Γενεύης, παρουσιάστηκε η έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού της SCG, το Scuderia Cameron SCG 003S, το οποίο κινείται από έναν V8 twin turbo κινητήρας, δικής του κατασκευής, και έχει χωρητικότητα 4,4-λίτρων. Η ανακοινώσιμη ισχύς είναι 800 ίπποι και 850 Nm ροπής, με την SCG να διαφημίζει το δημιούργημά της ως το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου στις στροφές, ικανό να πιάσει τα 2G πλευρικής επιτάχυνσης, και την κάθετη δύναμη να φτάνει τα 700 κιλά στα 250 χλμ/ώρα.

Το βάρος του είναι κάτω από 1.200 κιλά, τα φρένα είναι ειδική κατασκευή carbon-ceramic της σειράς CCM-R από την Brembo, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, ενώ το 0-100 το κάνει σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Το πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο του να είναι η reverse flow κυλινδροκεφαλή, με το εσωτερικό του να είναι πλήρως λειτουργικό και να έχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για τους δύο τυχερούς επιβάτες. Τέλος, ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι πόρτες που ανοίγουν με τρόπο παρόμοιο με των αγωνιστικών της LMP1 και επιτρέπουν την σχετικά εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό, γι’αυτό άλλωστε έχουν σχεδιαστεί, ώστε στα pit stops οι οδηγοί να αλλάζουν γρήγορα.

Έτσι, έχοντας κατά νου τι χάνει από τον κινητήρα και το βάρος, αλλά και τι κερδίζει από τα αγωνιστικά ελαστικά, η Scuderia Cameron Glickenhaus προσπαθεί να μας αποδείξει ότι το SCG 003 είναι ο νέος άρχοντας της Πράσινης Κόλασης. Προσωπικά έχω όλη την καλή διάθεση να τον πιστέψω, αλλά θα αρκεστώ να πω ότι ο συγκεκριμένος πλάγιος τρόπος κουράζει. Κοινώς, video or never happened.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...