Το φιλόδοξο project του Bloodhound SSC έχει ως στόχο να πιάσει ταχύτητα 1.000 μιλίων/ώρα (1.600 χλμ), και έχει ήδη αντιμετωπίσει καθυστερήσεις λόγω έλλειψης κονδυλίων. Με την Geely, τη μητρική εταιρία της Volvo, να έχει ανακοινώσει ότι γίνεται ο κύριος χορηγός του, η προσπάθεια για να πετύχουν το ρεκόρ το φθινόπωρο 2017 αναβλήθηκε.

Οι πρώτες δοκιμές ταχύτητας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν στις 26 Οκτωβρίου, και στο cockpit θα βρεθεί για πρώτη φορά ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο των τελευταίων 20 χρόνων, o Andy Green. Ο Green και η ομάδα σχεδιάζουν να τρέξουν το πυραυλοκίνητο Bloodhound με ταχύτητα έως και 320 χλμ/ώρα στον κεντρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Newquay, στην Κορνουάλη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και δημόσιες μέρες, για τις οποίες θα υπάρχουν εισιτήρια, που θα μπορούν να αγοραστούν online. Το πρόγραμμα δοκιμών του Οκτωβρίου θα έρθει μετά από ένα μήνα δοκιμών, που αποσκοπούν στο να δείξουν ότι το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα, η ανάρτηση, τα συστήματα δεδομένων και τα ηλεκτρονικά δουλεύουν σωστά.

Αν οι δοκιμές στον διάδρομο 2.740 μέτρων του Newquay είναι επιτυχείς, το Bloodhound θα αποσταλεί στην ειδικά προετοιμασμένη διαδρομή των 18 χλμ. στο Hakskeen Pan, στη βορειοδυτική Νότια Αφρική, για την πρώτη από τις δύο προσπάθειες υψηλής ταχύτητας. Στην αρχή, οι ιθύνοντες ελπίζουν να πιάσει 800 μίλια/ώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Green (το 1997 με το Thrust SSC), που ήταν 763,065 μίλια/ώρα.

Η νέα προσπάθεια δεν αναμένεται νωρίτερα από το δεύτερο μισό του 2018, εκεί όπου ελπίζουν να πιάσουν τα 1.000 μίλια/ώρα.