Η Porsche νίκησε -και φέτος- στο Le Mans!

Σχετικά άρθρα

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα, η Porsche πρόσθεσε άλλη μια νίκη του 24-ωρο αγώνα του Le Mans στο παλμαρέ της, με το #2 και οδηγούς τους Timo Bernhard, Brendon Hartley και Earl Bamber να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Βάθρο το οποίο δεν ήταν κυρίαρχο από LMP1 μονοθέσια, καθώς από τα 6 που πήραν εκκίνηση, κατάφεραν να τερματίσουν μόλις τα 2.

Και αυτό γιατί τα δύο της Toyota, το # 7 των Stéphane Sarrazin, Kamui Kobayashi και Mike Conway, και το #9 των Nicolas Lapierre, Jose Maria Lopez και Yuji Kunimoto, καθώς και η #1 Porsche των Andre Lotterer, Neel Jani και Nick Tandy εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα.

Η έκπληξη του αγώνα, νικητές στην LMP2 κατηγορία και δεύτεροι στον αγώνα, ήταν το μονοθέσιο με αριθμό #38, της ομάδας Jackie Chan DC Racing και οδηγούς της Oreca 07 τους Oliver Jarvis, Ho-Pin Tung και Thomas Laurent, οι οποίοι για σχεδόν 3 ώρες ήταν επικεφαλής του αγώνα, όταν εγκατέλειψε από πίεση λαδιού η #1 919 Hybrid, για να τους περάσει τελικά η #2 Porsche μία ώρα πριν την καρό σημαία.

Στην τρίτη θέση και πάλι ένα LMP2 μονοθέσιο, με την Oreca #13 της Valliante Rebellion, και οδηγούς τους Nelson Piquet Jr., David Heinemeier Hansson και Mathias Beche να ολοκληρώνουν τον δικό τους θρίαμβο, αλλά και την αποτυχία της Toyota να ολοκληρώνει κάποιο από τα τρία TS050 Hybrid χωρίς προβλήματα. Και αυτό γιατί το μοναδικό που τερμάτισε ήταν αυτό των Anthony Davidson, Kazuki Nakajima και Sébastien Buemi, στην 9η θέση και 9 γύρους πίσω από την κορυφή.

Μεγάλη μάχη δόθηκε στο τέλος στην LMGTE Pro κατηγορία, μεταξύ την #97 Aston Martin Vantage, των Darren Turner, Jonathan Adam και Daniel Serra, και την #63 Chevrolet Corvette C7R, των Jan Magnussen, Antonio Garcia και Jordan Taylor, με νικητές τους πρώτους, με την αμερικάνικη ομάδα να τερματίζει τελικά στην τρίτη θέση, καθώς υπήρχε επαφή. Έτσι, στην δεύτερη θέση της κατηγορίας βρέθηκε το #67 Ford GT, της Chip Ganassi UK, με τους Pipo Derani, Harry Tincknell και Andy Priaulx. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις σε αυτό το PDF.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...