Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Motorsport GmbH, Pascal Vasselon, έκανε το παραπάνω σχόλιο, μετά την νίκη της ιαπωνικής ομάδας στον τελευταίο αγώνα, στην πίστα του Bahrain, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο θρίαμβος των Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Anthony Davidson σημαίνει ότι η Toyota κέρδισε πέντε φορές, έναντι των τεσσάρων της Porsche στο WEC το 2017, με τον Vasselon να τονίζει:

Είναι ικανοποιητικό γιατί ήταν στόχος μας [να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες από την Porsche]. Βάζει διαφορετικό πρόσημο στη σεζόν, γιατί έχουμε κυριαρχήσει σε επιδόσεις στους έξι από τους εννέα αγώνες, και καταφέραμε να μην κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έτσι ουσιαστικά μπορώ να πω, εμείς χάσαμε το πρωτάθλημα, η Porsche δεν το κέρδισε πραγματικά, αλλά αυτή είναι η ζωή, αυτός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Συνεχίζοντας, ο Vasselon εξήγησε ότι το πρόβλημα που κόστισε τη νίκη του Toyota TS050 Hybrid, με αριθμό #8, και το περιόρισε στην 8η θέση στο Le Mans τον Ιούνιο, κόστισε στους Buemi και Nakajima τον τίτλο, λέγοντας:

Για το μονοθέσιο #8, χάσαμε ξεκάθαρα στο Le Mans. Για τους κατασκευαστές κάναμε επίσης πάρα πολλά λάθη. Θα μπορούσαμε να είχαμε δύο 1-2 μόνο στους δύο τελευταίους αγώνα, αλλά είχαμε δυο ατυχήματα.

Χωρίς να αμφισβητώ τίποτα από αυτά που αναφέρει ο Γάλλος, προσωπικά θα αναφέρω ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη…