Μην πίνεις ουίσκι και οδηγείς, βάλτο για καύσιμο!

Σχετικά άρθρα

Ξεπερνώντας γρήγορα το “ποτέ αλκοόλ και οδήγηση”, ερχόμαστε στην ανακάλυψη των Σκωτσέζων της Celtic Renewables Ltd. του Πανεπιστημίου Napier του Εδιμβούργου, που σε συνεργασία με το αποστακτήριο Tullibardine, του Perthshire, δημιούργησαν ένα βιοκαύσιμο το οποίο ονόμασαν βιοβουτανόλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, αυτό αναμένεται να αντικαταστήσει τη βενζίνη και το ντίζελ, χωρίς να χρειάζονται αλλαγές στον κινητήρα. Το συγκεκριμένο καύσιμο είναι φτιαγμένο από υπολείμματα που δεν είναι καθόλου χρήσιμα για τη βιομηχανία ουίσκι, δηλαδή χυλό από κριθάρι και αβοκάλι (ένα ζυμομύκητα που προκύπτει από τη ζύμωση).

Δημοσιογράφος του BBC Scotland, οδήγησε ένα αυτοκίνητο με τέτοιο καύσιμο, και ανέφερε ότι δεν υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ αυτού και ενός κανονικού αυτοκινήτου με φυσικό αέριο ή ντίζελ.

Η Celtic Renewables έλαβε επιχορήγηση από την αγγλική κυβέρνηση ύψους 9 εκατομμυρίων λιρών (περίπου €10.180.000) για την κατασκευή ενός εργοστασίου εμπορικής επίδειξης, το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό έως το 2019, με την εταιρεία να στοχεύει επίσης και σε άλλες χώρες που παράγουν ουίσκι.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...