Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε αποζημιώσεις λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο στη πόλη Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως απέρριψε μια υπόθεση στην οποία ορισμένοι Γερμανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Volkswagen που επηρεάζονται από το Dieselgate, ζητούσαν αποζημιώσεις από τη εταιρία.

Η μήνυση είχε ασκηθεί από την ομάδα myRight, η οποία ζητούσε από την Volkswagen αποζημιώσεις παρόμοιες με αυτές που δόθηκαν στις ΗΠΑ. Λόγω των διαφορετικών νομικών κανονισμών που ισχύουν στην Ευρώπη, η VW δεν έχει αναγκαστεί να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της στη Γηραιά Ήπειρο, με την myRight να κατηγορεί την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για παραβίαση του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πώληση οχημάτων με παράνομο λογισμικό και να ζητά από αυτή να αγοράσει πίσω το σύνολο των επηρεαζόμενων οχημάτων στην αρχική τιμή. Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της myRight, η οποία είπε πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Στις σχετικές ειδήσεις, σύμφωνα με τους The New York Times, ο δικηγόρος του Zacchero Giovanni Pamio, πρώην μηχανικού της Audi στο τμήμα ανάπτυξης κινητήρων, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του παράνομου λογισμικού, είπε πως ο πελάτης του τον έχει ενημερώσει πως οι άνθρωποι της Audi που βρίσκονται ψηλά στην ηγεσία, που δεν τους κατονόμασε, γνώριζαν από το 2006 πως οι κινητήρες diesel δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές απαιτήσεις εκπομπών ρύπων. O Pamio, είναι Ιταλός πολίτης που διαμένει στη Γερμανία και είναι πιθανό να εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου και κατηγορείται.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...