Spy Video: To Dallara Stradale για πρώτη φορά

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά βλέπουμε σε video το Dallara Stradale, το αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Ιταλική εταιρία κατασκευής αγωνιστικών σασί. Το νέο μοντέλο είναι ένα σκληροπυρηνικό ελαφρύ αυτοκίνητο που κατατάσσεται στη κατηγορία του KTM X-Bow στο οποίο η Dallara είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξή τους. Ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρίας, Giampaolo Dallara σε δηλώσεις του είπε ότι:

Δε θα είναι ένα τυπικό αυτοκίνητο, θα είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς πόρτες. Πήραμε πολλά μαθήματα από την KTM αλλά έχουμε μάθει πολλά και από την πολυετή ενασχόλησή μας με τους αγώνες.

Η ετήσια παραγωγή του νέου μοντέλου θα περιορίζεται στα 120 κομμάτια και προορίζεται να χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων και απόδοσης 400 ίππων. Επίσης θα γίνει χρήση ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης πιθανότατα η Dallara να τον προμηθευτεί από την Ford που χρησιμοποιεί το γνωστό Ecoboost σύνολο 2,3 λίτρων σε μοντέλα όπως το Mustang και το Focus RS.

Το βάρος του θα ανέρχεται κοντά στα 800 κιλά, όντας ελαφρύτερο από το X-Bow που ζυγίζει 847 κιλά. Θα είναι ακριβότερο από το X-Bow καθώς οι επιδόσεις του θα είναι ανώτερες, αλλά θα είναι και τεχνολογικά πιο προηγμένο. Το μοντέλο της KTM στοιχίζει 57.000 λίρες στην Αγγλία. Η συνολική παραγωγή του εικάζεται πως θα περιοριστεί στις μόλις 600 μονάδες, με την τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 80.000 και 100.000 ευρώ.

Οι πρώτες αναφορές για ένα αυτοκίνητο δρόμου από την Dallara έγιναν το 2014. Εκτός από τη συνεισφορά της στη κατασκευή των Alfa Romeo 4C και KTM X-Bow, η ιταλική εταιρία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε άλλους κατασκευαστές, ανάμεσα τους η Ferrari, η Lamborghini και η Maserati. Είναι επίσης γνωστό ότι η Dallara έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της Veyron αλλά και της Huracan GT3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...