Εδώ και αρκετά χρόνια διαβάζουμε φήμες και δηλώσεις στελεχών της Porsche σχετικά με την υβριδική έκδοση της 911 και σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή, η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στην αγορά την υβριδική έκδοση της νέας 911, η οποία θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα της για περίπου 65 χιλιομέτρων.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Hermann-Josef Stappen, εκπρόσωπος της Porsche Technology Communications είχε δηλώσει:

Δεν είναι σίγουρο ότι θα κατασκευάσουμε υβριδική 911. Αλλά να είστε σίγουροι, πως αν το κάνουμε θα πρόκειται για την καλύτερη 911 όλων των εποχών. Όπως συμβαίνει με κάθε καινούργια γενιά της.

H Porsche έχει αποδείξει πως ξέρει να πιάνει τον παλμό της αγοράς. Τρανό δείγμα η πρώτη Cayenne, αλλά και οι υβριδικές εκδόσεις της τελευταίας γενιάς μαζί με την αντίστοιχη Panamera Turbo S E-Hybrid. Η 918 είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Το «ρεύμα», ωστόσο, λάμπει δια της απουσίας του από το πιο εμβληματικό μοντέλο της εταιρίας και ένα από τα σημαντικότερα της αυτοκίνησης. H 911 δοκίμασε τις αντοχές των οπαδών της με την υπερτροφοδότηση των βασικών εκδόσεων, αλλά και τη χρήση ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης. Και τα δύο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όμως είναι αλήθεια πως έπεσαν πολλές αλλαγές μαζεμένες. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν έχει επιβεβαιωθεί η εξέλιξη υβριδικής έκδοσης για την επόμενη γενιά της 911.