Πλήρης εμπλοκή του Jenson Button στο πρωτάθλημα Super GT

Σχετικά άρθρα

Ο πρωταθλητής F1 του 2009 αποφάσισε πριν από έναν χρόνο να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Formula 1, και την θέση του -ως τρίτου οδηγού- στην McLaren πήρε ο Lando Norris. Ο Button, όμως, όπως είχε δηλώσει, έψαχνε για πλήρη αγωνιστική συμμετοχή για το 2018, και τα κατάφερε.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα στο φεστιβάλ Honda Racing Thanks Day, που έγινε χθες και σήμερα στην πίστα του Motegi. Έτσι, τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ταχύτητας Super GT, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την Honda. Ο 38-χρονος Βρετανός έχει ήδη τρέξει με το Honda NSX στον αγώνα των 1.000 χλμ. της Suzuka, τον περασμένο Αύγουστο για τον θεσμό, και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 7-8 Απριλίου.

Η ιαπωνική εταιρία θα τρέξει με πέντε ομάδες του Honda NSX-GT, με την Nissan και την Lexus να συμπληρώνουν το grid.

Ο Button δήλωσε ενθουσιασμένος, τονίζοντας:

Λατρεύω αυτή την κατηγορία, είναι ένα όνειρο των τελευταίων δύο ετών. Απόλαυσα πολύ τον αγώνα που έκανα πέρσι, και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνω πολλές δοκιμές για να εξοικειωθώ με το αυτοκίνητο και ελπίζω να βοηθήσω να αναβαθμίσουμε το πακέτο και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Πηγήautosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...