Ο πρωταθλητής F1 του 2009 αποφάσισε πριν από έναν χρόνο να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Formula 1, και την θέση του -ως τρίτου οδηγού- στην McLaren πήρε ο Lando Norris. Ο Button, όμως, όπως είχε δηλώσει, έψαχνε για πλήρη αγωνιστική συμμετοχή για το 2018, και τα κατάφερε.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα στο φεστιβάλ Honda Racing Thanks Day, που έγινε χθες και σήμερα στην πίστα του Motegi. Έτσι, τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ταχύτητας Super GT, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την Honda. Ο 38-χρονος Βρετανός έχει ήδη τρέξει με το Honda NSX στον αγώνα των 1.000 χλμ. της Suzuka, τον περασμένο Αύγουστο για τον θεσμό, και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στις 7-8 Απριλίου.

Η ιαπωνική εταιρία θα τρέξει με πέντε ομάδες του Honda NSX-GT, με την Nissan και την Lexus να συμπληρώνουν το grid.

Ο Button δήλωσε ενθουσιασμένος, τονίζοντας:

Λατρεύω αυτή την κατηγορία, είναι ένα όνειρο των τελευταίων δύο ετών. Απόλαυσα πολύ τον αγώνα που έκανα πέρσι, και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της επόμενης σεζόν. Θα πρέπει να κάνω πολλές δοκιμές για να εξοικειωθώ με το αυτοκίνητο και ελπίζω να βοηθήσω να αναβαθμίσουμε το πακέτο και να είμαστε ανταγωνιστικοί.