Δυστυχώς για κάποιους, η αυτοκίνηση ωθείται όλο και περισσότερο μακριά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και περισσότερα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι το πραγματικό μέλλον είναι το υδρογόνο, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Με την τάση αυτή να είναι αυξανόμενη, ήταν αδύνατο να μην επηρεαστούν και τα μηχανοκίνητα αθλήματα.

Μάλιστα, η FIA δημιούργησε ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, τη Formula E, με τον Richard Branson να προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τη Formula 1 μέχρι το 2020, μία πρόβλεψη που μάλλον είναι υπερβολικά αισιόδοξη. Τώρα, το αφεντικό της Formula E, Alejandro Agag, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα είναι το μοναδικό βιώσιμο στο μακρινό μέλλον, αφού ο κόσμος θα έχει γίνει ηλεκτρικός.

Νομίζω ότι η Formula E θα γίνει πραγματικά πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι, σε 20, 30 ή 40 χρόνια, θα είμαστε το μοναδικό μηχανοκίνητο άθλημα εκεί έξω. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι, αλλά θα είμαστε πιθανώς το βασικό μηχανοκίνητο άθλημα, επειδή ο κόσμος θα είναι ηλεκτρικός. Αν ο κόσμος δεν είναι ηλεκτρικός σε 20 ή 30 χρόνια, τότε έχουμε πρόβλημα. Έτσι, αν συμβεί αυτό, η Formula E θα είναι το πρωτάθλημα των αυτοκινήτων.

Δε θέλουμε ποτέ να ανταγωνιστούμε τη Formula 1. Λατρεύουμε τη Formula 1, πιστεύουμε ότι είναι σπουδαία. Όμως, ποτέ δεν διαφωνώ με τον Richard Branson, είναι ένας πολύ ξεκάθαρος άντρας και είναι σωστός τις περισσότερες φορές.