Μπορεί να έχουν διαρρεύσει οι πρώτες αποκαλυπτικές φωτογραφίες της 8-Series, η BMW όμως δίνει μια ακόμα teaser φωτογραφία του πίσω μέρους. Ακόμα, μας δίνει μια γκάλερι με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο κάνοντας δοκιμές στην πίστα στην πόλη Aprilia της Ιταλίας.

Η έκδοση παραγωγής της νέας Σειρά 8 ακολουθεί τον σχεδιασμό του 8-Series Concept, διατηρώντας την επιθετική σχεδίαση, ωστόσο διαθέτει τις απαραίτητες αλλαγές. Έχει εσωτερική κωδική ονομασία G14/15, διαθέτει ευέλικτο σπορ σασί ενώ θα εφοδιάζεται με όλα τα τεχνολογικά καλούδια και όλη την πολυτέλεια της Σειράς 7.

Θα προσφέρεται με εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες με την έκδοση M8 να εξοπλίζεται με τον V8 bi-turbo 4,0-λίτρων κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει περισσότερα από 600 άλογα και θα στέλνει τη κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του προαιρετικού συστήματος τετρακίνησης xDrive, με τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

H οβάλ πίστα, μήκους 4 χλμ., χαρακτηρίζεται από απότομες στροφές, οι οποίες βοηθούν τη BMW να εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά επιτάχυνσης, πέδησης και διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Ο απώτερος στόχος είναι να βρεθεί το ιδανικό σημείο για όλα τα συστήματα και την ανάρτηση της 8-Series.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας 8αρας ίσως γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο και η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στην πόλη Dingolfing της Γερμανίας. Η νέα γενιά της 8αρας θα πωλείται σε κλειστή, σε Gran Coupe αλλά και σε ανοικτή έκδοση, με τις δύο τελευταίες να αναμένονται στην αγορά το 2019.