Οι σχεδιαστές της McLaren Senna μιλάνε για αυτήν

Σχετικά άρθρα

Ο Robert Melville, ο επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren Automotive, είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα που βλέπεις. Όμορφο σίγουρα δεν το λες, παρότι αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η McLaren Senna έχει μια ασυνήθιστη σχεδίαση, ως αποτέλεσμα του να γίνει το σώμα όσο το δυνατόν πιο κομψό, ώστε αυτό να ενισχύσει την απόδοση. Με λίγα λόγια αντιπροσωπεύει στο έπακρο την επιτομή της αρχής “form follow function”, σε μια προσπάθεια να έχει ταυτόχρονα μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, αλλά και μέγιστη ψύξη των μηχανικών μερών.

Με τη Senna, η McLaren παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς της Ultimate Series, και αποτίει φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο θρύλο της F1, Ayrton Senna da Silva. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, το νέο της μοντέλο είναι το πιο ακραίο, νόμιμο για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους “αγωνιστικό” αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο ειδικό από την P1 GTR.

Στο video της βρετανικής εταιρίας, μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, με τους σχεδιαστές της να περιγράφουν κάθε πτυχή του. Είναι εντυπωσιακά ικανό, όπως υποδεικνύουν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Κάθε μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα το Senna να είναι το ελαφρύτερο McLaren, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά). Μηχανικά, χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4.0-λιτρο V8 κινητήρα της 720S, αλλά στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 80 άλογα παραπάνω, φτάνοντας τα 800, με την ροπή να είναι 800 Nm (+30 Nm σε σχέση με την 720S).

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr