Στην έκθεση της Γενεύης η εταιρία Manifattura Automobili Torino (MAT) θα παρουσιάσει τη νέα Stratos, την οποία έπρεπε να περιμένουμε 8 χρόνια ώστε να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή.

Το εκθεσιακό μοντέλο βρίσκεται καθοδόν να πάρει τη θέση του στο περίπτερο της εταιρίας στο Palexpo, και στο παρακάτω video έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά τον ήχο της νέας Stratos.


Μόλις 25 μονάδες θα κατασκευαστούν, με τη νέα Stratos να βγαίνει και στην Safari και στην αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Το κόστος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα €500.000, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να παρέχει και μια Ferrari πάνω στην οποία “χτίζεται” η νέα Stratos, και σήμερα κατά μέσο όρο κοστίζει πάνω από €150.000

Η MAT θα πάρει την 430 Scuderia και θα “κόψει” 200 χλστ. το μεταξόνιο της Ferrari, ενώ μηχανικά θα τοποθετεί μια νέα εισαγωγή αέρα και νέα εξάτμιση, αυξάνοντας την απόδοση του 4,3-λίτρων V8 στα 550 άλογα, από τα 510 της Ferrari. Θα υπάρχουν, όμως, και επιπλέον επιλογές ώστε η απόδοση του να αγγίξει τα 600 άλογα.

Θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, και τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται για την ώρα.

Το σώμα θα είναι κατασκευασμένο από carbon, συνολικά το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1.250 κιλά και θα έχει αναλογία βάρους 44/56. Οι παραδόσεις της νέας Stratos θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Η Manifattura Automobili Torino είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Glickenhaus SGC003, Apollo IE και Devel Sixteen, ενώ ξεκαθαρίζει πως στο project δεν εμπλέκεται ούτε η Ferrari, αλλά ούτε και ο οίκος Pininfarina.