To Hennessey Venom F5 ίσως αποκτήσει επιπλέον 2 turbos

Σχετικά άρθρα

Ο John Hennessey έφερε στην έκθεση της Γενεύης το Venom F5, πραγματοποιώντας έτσι το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Σε συνέντευξη του στο Top Gear, ο Τεξανός δήλωσε ότι το υπερκατασκευή του διαθέτει έναν ολοκαίνουριο και κατά παραγγελία 8,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα, ο οποίος μελλοντικά θα αποκτήσει ένα επιπλέον ζεύγος turbo.

H απόδοση του δεν θα αλλάξει -1.600 άλογα- αλλά θα βοηθήσει τον Hennessey να πιάσει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τα 300 μίλια/ώρα, δηλώνοντας:

Η Koenigsegg είναι στην πρώτη θέση τώρα, η Bugatti δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι, και θα μπουν πάλι στο παιχνίδι. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια δυσκολία κάπου εκεί στα 280 μίλια/ώρα 450 χλμ/ώρα, και την στιγμή που πέσει η σκόνη από εκείνα τα παιδιά (Koenigsegg και Bugatti) που χαστουκίζουν ο ένας τον άλλον, τότε θα εμφανιστούμε. Ψάχνουμε να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο που να είναι πολύ άνετο στο δρόμο και να προσφέρει απίστευτη απόδοση στην ευθεία.

Κατά την επίσκεψη μας στο περίπτερο του Αμερικάνου, μας είπε ότι το θέμα δεν είναι η αντοχή των ελαστικών στις συγκεκριμένες ταχύτητες, αλλά να βρεθεί η κατάλληλη τομή μεταξύ κάθετης δύναμης και υπερθέρμανης των ελαστικών. Να μην είναι πολύ μεγάλο το downforce γιατί θα υπερθεμάνει τα ελαστικά, αλλά ούτε μικρό για να μην είναι σταθερό σε αυτές τις ταχύτητες.

Ακόμα, μας είπε ότι θέλει να πραγματοποιήσει την δοκιμή της τελικής ταχύτητας κάπου στο Τέξας, και από τα 24 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει έχει ήδη δεχτεί παραγγελίες από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες.

ΠηγήTop Gear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...