Δεν έχει υπάρξει αυτοκίνητο που μπορεί να σταθεί σε κόντρα στην ευθεία με αξιώσεις απέναντι σε κάποιο μοντέλο της Tesla. Και μπορεί το νέο Model 3 να μην είναι το ίδιο γρήγορο με το Model S P100D, αλλά τα καταφέρνει εξίσου καλά. Η Tesla ανακοινώνει πως το Model 3 κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, αλλά έχουμε δει χρόνο 4,66 δευτερόλεπτα.

Τι μπορεί, όμως, να κάνει το Model 3 μέσα σε μια απαιτητική πίστα, όπως αυτή της Laguna Seca;

Αυτό θέλησε να μάθει ο ιδιοκτήτης του Matt Crowley, ο οποίος αρχικά ήθελε να συμμετάσχει στο track day της πίστας με την Porsche Cayman GT4 του, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, καθώς άναψε προειδοποιητική λυχνία για τον κινητήρα (check engine) στον πίνακα οργάνων του γερμανικού αγωνιστικού.

Το συγκεκριμένο Model 3 είναι της Long-range έκδοσης, που διαθέτει 75 kWh μπαταρία, με την αυτονομία να ορίζεται στα 310 μίλια (499 χλμ.), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ/ώρα. Ακόμα φοράει τα Pirelli PZero Nero GT ελαστικά, και ένα κιτ χαμηλώματος που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 38 χλστ.

Το Model 3 κατάφερε και έγραψε εννιά γύρους, με τον καλύτερο στο 1:57.50, χωρίς να φαίνεται ότι πιέζει. Ο Crowley ανέφερε ότι ξεκίνησε το session του με 369 χλμ., και όταν βγήκε από την πίστα η αυτονομία του αυτοκινήτου ήταν 151 χλμ., με την απόσταση που διένυσε το αυτοκίνητο μέσα σε αυτή να ήταν 32 χλμ.