Νέα έφοδος γερμανικών εισαγγελικών στα γραφεία της Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά, οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της Volkswagen στην πόλη Μπράουνσβιγκ, στο πλαίσιο της υπόθεσης του Dieselgate. Η νέα έρευνα αφορά υποψίες για χειραγώγηση της αγοράς και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της υπόθεσης με τις εκπομπές ρύπων.

Αρχές από την πόλη του Μπράουνσβιγκ πραγματοποίησαν έρευνες σε 13 γραφεία στα κοντινά κεντρικά κτίρια της VW στο Βόλφσμπουργκ στις αρχές Μαρτίου, κατάσχοντας έγγραφα και αρχεία υπολογιστών τα οποία θα εξεταστούν τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος των ανακριτών σύμφωνα με το WirtschaftsWoche.

Στο μικροσκόπιο φαίνεται να βρίσκεται ανακοίνωση, που είχε εκδώσει η αυτοκινητοβιομηχανία στις 9 Δεκεμβρίου 2015, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι το περιεχόμενό της δεν είναι ορθό και αυτό μπορεί κατά συνέπεια να αποτελεί περίπτωση χειραγώγησης της αγοράς.

vw co2

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του περιοδικού WirtschaftsWoche. Οι κρατικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν εκ νέου έρευνες για υποψίες περί χειραγώγησης της αγοράς από τη Volkswagen προκειμένου να εξακριβώσουν εάν η VW είχε υποεκτιμήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για περισσότερα αυτοκίνητα απ’ όσα είχε παραδεχθεί δημοσίως.

Η VW ανέφερε τον Δεκέμβριο του 2015 ότι οι δικές έρευνες αποκάλυψαν ότι οι υποεκτιμήσεις για την κατανάλωση καυσίμου, και κατά συνέπεια τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αφορούσαν το πολύ 36.000 οχήματα. Αυτός ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από την αρχική, δική της εκτίμηση για 800.000 οχήματα, που είχε αποκαλυφθεί πέντε εβδομάδες νωρίτερα. Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για παράνομες τροποποιήσεις στα στοιχεία εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με το WirtschaftsWoche, η VW θεωρεί πως τήρησε τις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους ρυθμιστικές ανακοινώσεις.

Εκπρόσωπος της VW απλά επιβεβαίωσε τις τελευταίες έρευνες στο Βόλφσμπουργκ χωρίς περαιτέρω σχόλια.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...

Το best-seller προϊόν της Volkswagen σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων

Το προιόν της Volkswagen με τις μεγαλύτερες ετήσιες πωλήσεις είναι με διαφορά τα διάσημα λουκάνικά της που πέρυσι έκαναν νέο ρεκόρ πωλήσεων με...
Autoblog.gr