Η αστυνομία έδωσε ένα video από το αυτόνομο όχημα της Uber που σκότωσε μια πεζή, στην πόλη Tempe, της πολιτείας της Arizona. Το κλιπ είναι επεξεργασμένο έτσι ώστε να μην δείχνει τη θανατηφόρο σύγκρουση, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η γυναίκα πετάχτηκε από το πουθενά.

Η ορατότητα είναι σίγουρα πολύ φτωχή και η πεζή -μέχρι το όχημα να πέσει πάνω της- δεν είναι ορατή. Ωστόσο, δεν φαίνεται να πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο, και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ γιατί τα συστήματα του οχήματος δεν την ανίχνευσαν, αφού τα ραντάρ δεν επηρεάζονται από το σκοτάδι.

Έτσι, προκύπτουν εύλογα τα εξής ερωτήματα.

  • Ο οδηγός που βρισκόταν μέσα; Όπως βλέπεις, εκείνη τη στιγμή αυτός ήταν απλώς επιβάτης, και δήλωσε ότι η γυναίκα εμφανίστηκε από το πουθενά.
  • Το λογισμικό της εταιρίας; Σύμφωνα με δικιές μας πληροφορίες, το hardware και το software του XC90 δεν είναι αυτά που διαθέτει το Volvo από το εργοστάσιο, αλλά είναι της Uber. Όπως φαίνεται, οι αισθητήρες δεν εντόπισαν τη γυναίκα.
  • Η ταχύτητα; Το αυτοκίνητο πήγαινε με 65 χλμ/ώρα, ήταν δηλαδή εντός των νόμιμων ορίων, και όπως φαίνεται δεν μείωσε ταχύτητα πριν πέσει πάνω στη 49-χρονη.
  • Η ίδια η πεζή;