Ο Jack Brabham είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει πρωτάθλημα της Formula 1 οδηγώντας μονοθέσιο δικής του δημιουργίας. Ο Αυστραλός έχασε τη ζωή του -σε ηλικία 88 ετών- το 2014, αλλά σήμερα το θρυλικό του όνομα επιστρέφει στις πίστες, με τη μορφή ενός supercar για χρήση μόνο σε πίστες. Η σημερινή ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς σηματοδοτεί τα εβδομήντα χρόνια από τότε που ο Sir Jack Brabham έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες, το 1948.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα του BT62 είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon, με το συνολικό του βάρος να μην ξεπερνά τον 1 τόνο, και πιο συγκεκριμένα τα 972 κιλά. Διαθέτει ένα άκρως αεροδυναμικό bodykit, με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή να τραβάει τα βλέμματα. Ακόμα, διαθέτει ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, επίπεδο πάτωμα και μεγάλο διαχύτη, που συνολικά παράγουν 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους τεχνολογίας F1 με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω. Κίνηση παίρνει από έναν V8 5,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Brabham και αποδίδει 710 άλογα με 667 Nm ροπής, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το BT62 έχει αναλογία ισχύος/βάρους 730 κιλών ανά τόνο. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρία να μην ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων.

Η τιμή του ανέρχεται στο 1 εκατ. βρετανικές λίρες (χωρίς φόρους), ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 70 μονάδες. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος. Οι ιδιοκτήτες του BT62 θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Brabham, που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως την απόδοση του οχήματος στην πίστα.

Τέλος, ο David Brabham, γιος του Jack, έχει φιλοδοξίες η εταιρία να επιστρέψει στους αγώνες, θέτοντας ως βραχυπρόθεσμο στόχο τις 24 ώρες του Le Mans, ενώ επιθυμία του είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Formula 1.