Άκου τον ήχο από τον τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα του νέου Fiesta ST

Σχετικά άρθρα

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα ταξιδέψουμε στη Νίκαια της Γαλλίας για να οδηγήσουμε τις νέες εκδόσεις που προστίθενται στην γκάμα του Fiesta, τo crossover Active και το sport ST. Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την στιγμή που αποκαλύφθηκε το νέο Fiesta ST, και η Ford έκανε την έκπληξη τοποθετώντας σε αυτό έναν εντελώς νέο κινητήρα.

Αυτός είναι ένας 1.500αρης τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρας, απόδοσης 200 ίππων με 290 Nm ροπής, που του χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 232 χλμ/ώρα. Ο αλουμινένιος κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και έχει ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής προκειμένου να μειώνονται οι εκπομπές CO2, οι οποίες φτάνουν τα 114 γρ/χλμ, με το σύστημα να ενεργοποιείται/απενεργοποιείται μέσα σε μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάνοντας το αυτοκίνητο να λειτουργήσει με 2 κυλίνδρους.

Η Ford Performance υπόσχεται ότι ο κινητήρας έχει την κατάλληλη σπορ χροιά. Το νέο Fiesta ST διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας οδήγησης (Normal, Sport, Track) που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του κινητήρα, τις ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος ESP αλλά και τον ήχο της εξάτμισης, η οποία έχει ενεργή βαλβίδα εξαγωγής, με την Ford να ενισχύει τον ήχο του τρικύλινδρου κινητήρα και ηλεκτρονικά, μέσω ενός ψεύτικου συστήματος ενίσχυσης ήχου.

Εξοπλίζεται με Torque Vectoring που μειώνει την υποστροφή, με τον οδηγό μέσω των τριών προγραμμάτων οδήγησης να μπορεί να το απενεργοποιήσει πλήρως. Προαιρετικά θα διατίθεται και με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife, καθώς και με σύστημα Launch Control, το οποίο θα υποστηρίζεται με ένα ξεχωριστό μενού στον πίνακα οργάνων.

Στιλιστικά διαθέτει νέο bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, νέα κυψελοειδή γρίλια, LED φωτιστικά σώματα, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή. Θα προσφέρεται τόσο σε τρίθυρο όσο και σε πεντάθυρο, με μεγάλη ποικιλία εσωτερικών επιλογών, ενώ υπάρχουν διπλές απολήξεις εξατμίσεων, ένα νέο μπλε εξωτερικό χρώμα και ζάντες αλουμινίου 18″.

Στο εσωτερικό συναντάμε Recaro καθίσματα, κοφτό τιμόνι, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 με οθόνη 8″ που υποστηρίζει φωνητικές εντολής, gestures, Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει ηχοσύστημα B&O PLAY.

Bonus: Δες τον Steve Sutcliffe στο 8ο βιντεάκι της σειράς “Europe’s Greatest Driving Roads” της Ford να οδηγεί το νέο Fiesta ST στην Via Campocatino, που οδηγεί στο ομώνυμο χειμερινό θέρετρο – ισχυρό πόλο έλξης για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι.

Ο δρόμος εκτός χειμερινής σεζόν είναι σχεδόν έρημος, αν και απέχει μόλις 80 χλμ. από τη Ρώμη. Έτσι ο Sutcliffe έχει την τέλεια ευκαιρία για να γευθεί όλη την απόλαυση στο τιμόνι ενός νέου Ford Fiesta ST, σε μία διαδρομή γεμάτη ατελείωτες φουρκέτες και προκλήσεις μέσα από μαγευτικά φυσικά σκηνικά μέχρι την κορυφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...