Η πρώτη προσπάθεια του Bloodhound SSC επιβεβαιώθηκε για το 2019

Σχετικά άρθρα

Το φιλόδοξο project του Bloodhound SSC, που έχει ως στόχο να πιάσει ταχύτητα 1.000 μιλίων/ώρα (1.600 χλμ), μετά τις πολλές δυσκολίες που έχει περάσει φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για να γίνει το ταχύτερο όχημα που έχει δει ο άνθρωπος.

Έτσι, μετά τις επιτυχημένες δοκιμές του περασμένου Οκτωβρίου, η ομάδα πίσω από το project ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει τις πρώτες υψηλής ταχύτητας δοκιμές στην έρημο της Νοτίου Αφρικής, στο Βόρειο Ακρωτήρι, τον Μάιο του 2019, προτού κάνει την απόπειρα στα 800 μίλια/ώρα (1.288 χλμ/ώρα) το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους. Η ταχύτητα αυτή θα αποτελεί νέο ρεκόρ για τον Andy Green, ο οποίος με το Thrust SSC είχε πετύχει στις 15 Οκτωβρίου του 1997 ταχύτητα 763,065 μιλίων/ώρα (1.228,5 χλμ/ώρα). Η απόπειρα για τα 1.000 μίλια/ώρα έχει προγραμματιστεί για το 2020.

Το αυτοκίνητο δεν θα γυρίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των δοκιμών, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Τα χρήματα που εξοικονομούνται από αυτή την απόφαση λέγεται ότι κράτησαν το project στη ζωή.

Όταν το Bloodhound SSC κάνει την πρώτη απόπειρα στην έρημο, θα πιάσει τα 500 μίλια/ώρα (800 χλμ/ώρα), γεγονός που θεωρείται ως μία από τις πιο επικίνδυνες ταχύτητες του αυτοκινήτου. Μεταξύ 400 μιλίων/ώρα και 500 μιλίων/ώρα η πρόοδος του αυτοκινήτου δεν υπαγορεύεται από την επαφή του με το έδαφος, αλλά από την αεροδυναμική του, καθιστώντας το αυτοκίνητο λιγότερο σταθερό.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών θα οριοθετηθούν πενήντα διαδρομές στην έρημο, με καθεμιά να χρησιμοποιείται μόνο μία φορά, εξαιτίας του σπασίματος της επιφάνειας σε κάθε προσπάθεια. Τα δεδομένα από τις δοκιμές θα συγκεντρώνονται από 500 περίπου αισθητήρες, και θα μοιραστούν με σχολεία σε όλο τον κόσμο για ανάλυση από μαθητές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...