Με την αγορά μιας Bugatti Chiron σου παραδίδονται δύο κλειδιά. Με το “απλό” η επίσημη τελική ταχύτητα της ανέρχεται στα 381 χλμ/ώρα, όμως όταν το hypercar “διαβάσει” ότι έχει χρησιμοποιηθεί το “top speed” κλειδί, τότε ο κόφτης ταχύτητας σκαρφαλώνει στα 420 χλμ/ώρα, ήτοι 5 χλμ/ώρα πιο γρήγορα από την Veyron Super Sport World Record Edition (WRE).

Όπως κατάλαβες, ακόμα και τα 420 χλμ/ώρα είναι περιορισμένα, με την Chiron να είναι ικανή για ακόμα υψηλότερη τελική, με τον δοκιμαστή της γαλλικής εταιρίας Andy Wallace να αναφέρει ότι αυτή μπορεί να φτάσει – με την υπάρχουσα τεχνολογία ελαστικών – μέχρι τα 450 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον Wallace, οι μηχανικοί της Michelin (εταιρίας που προμηθεύει ελαστικά την Bugatti) θα έχουν -το πολύ μέσα σε ένα χρόνο- έτοιμα τα συγκεκριμένα ελαστικά, ώστε να προσπαθήσουν να πιάσουν την παραπάνω ταχύτητα. Παρόλα αυτά, ο Andy Wallace πιστεύει ότι η Chiron έχει την δυνατότητα να δώσει ακόμα περίπου 30 χλμ/ώρα, αν υπήρχε η κατάλληλη τεχνολογία για τα ελαστικά.

H Koenigsegg έκανε τον περασμένο Νοέμβριο νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας πιάνοντας με μια Agera RS 446,97 χλμ/ώρα, ενώ έχει δηλώσει ότι το hypercar της μπορεί είναι ικανό για ταχύτητες άνω των 482 χλμ/ώρα. Ταχύτητα που θέλει να επιχειρήσει να πιάσει με το Venom F5 η Hennessey.

Για να γίνουν, όμως, όλα τα παραπάνω πραγματικά θα πρέπει να υπάρχει στην αγορά ένα ελαστικό που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες. Σύμφωνα με τον διευθυντής προϊόντων του Michelin για αρχική τοποθέτηση, Eric Schmedding, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να λυθεί σύντομα, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά:

Χτυπάμε στην πόρτα των 482,8 χλμ/ώρα.