Με την αγορά μιας Bugatti Chiron σου παραδίδονται δύο κλειδιά. Με το “απλό” η επίσημη τελική ταχύτητα της ανέρχεται στα 381 χλμ/ώρα, όμως όταν το hypercar “διαβάσει” ότι έχει χρησιμοποιηθεί το “top speed” κλειδί, τότε ο κόφτης ταχύτητας σκαρφαλώνει στα 420 χλμ/ώρα, ήτοι 5 χλμ/ώρα πιο γρήγορα από την Veyron Super Sport World Record Edition (WRE).

Όπως κατάλαβες, ακόμα και τα 420 χλμ/ώρα είναι περιορισμένα, με την Chiron να είναι ικανή για ακόμα υψηλότερη τελική, με τον δοκιμαστή της γαλλικής εταιρίας Andy Wallace να αναφέρει ότι αυτή μπορεί να φτάσει – με την υπάρχουσα τεχνολογία ελαστικών – μέχρι τα 450 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον Wallace, οι μηχανικοί της Michelin (εταιρίας που προμηθεύει ελαστικά την Bugatti) θα έχουν -το πολύ μέσα σε ένα χρόνο- έτοιμα τα συγκεκριμένα ελαστικά, ώστε να προσπαθήσουν να πιάσουν την παραπάνω ταχύτητα. Παρόλα αυτά, ο Andy Wallace πιστεύει ότι η Chiron έχει την δυνατότητα να δώσει ακόμα περίπου 30 χλμ/ώρα, αν υπήρχε η κατάλληλη τεχνολογία για τα ελαστικά.

H Koenigsegg έκανε τον περασμένο Νοέμβριο νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας πιάνοντας με μια Agera RS 446,97 χλμ/ώρα, ενώ έχει δηλώσει ότι το hypercar της μπορεί είναι ικανό για ταχύτητες άνω των 482 χλμ/ώρα. Ταχύτητα που θέλει να επιχειρήσει να πιάσει με το Venom F5 η Hennessey.

Για να γίνουν, όμως, όλα τα παραπάνω πραγματικά θα πρέπει να υπάρχει στην αγορά ένα ελαστικό που να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες. Σύμφωνα με τον διευθυντής προϊόντων του Michelin για αρχική τοποθέτηση, Eric Schmedding, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να λυθεί σύντομα, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά:

Χτυπάμε στην πόρτα των 482,8 χλμ/ώρα.

 • DimitrisBXL

  γιατι μεχρι 482 και οχι 500?

  • γιατί το ορόσημο είναι η ταχύτητα των 300 μιλίων/ώρα…που είναι 482 χλμ/ώρα

  • DimitrisBXL

   Ευχαριστω ;-)

 • a_f_a

  αντε γιατι ψάχνω για το 1000αρι σουιφτ μου και δε βρίσκω κάτι που να με καλύπτει.
  μόνο λιγο αθόρυβο να το κάνουν.

 • που μπορεις να αναπτύξεις 482 χλμ ? Στην πιστα της VW ?

  • a_f_a

   ευκολάκι, 4 το βραδυ στη λ.βουλιαγμένης από αθήνα για πότε φτάνεις βουλιαγμένη… με τα μαμισια μπριτζστονε εκο που εχει το σουιφτ από τη μανα του, ε, επιανα κανα 440αρι, τώρα με τα μισελεν που θα πάρω, το έχω έυκολο να φτασω τα 481… δε λεω 482 γιατι νομίζω από υψος γλυφάδας θα πρέπει να αρχισω να φρεναρω για να σταματησω παραλιακή… μη σκασω στη θάλασσα. κρίμα τα λάστιχα.

 • ξερουμε ποσο θα πηγαινει μια τετραδα ελαφρως μεταχειρισμενη ??? ενδιαφερομαι !!!! :-P