Πριν το Fast and Furious, οι petrolheads είχαν λατρέψει τις πρώτες δύο ταινίες “Taxi”. Όπως ξέρεις γαλλικής παραγωγής, με το στόρι να διαδραματίζεται στη Μασσαλία. Η πόλη-λιμάνι της Νότιας Γαλλίας ήταν το κέντρο ενός νεαρού οδηγού ταξί που κυνηγούσε εγκληματίες με ένα κανονικό ταξί. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο το Taxi 1 ήταν ένα λευκό Peugeot 406, το οποίο διέθετε κάποιες μετατροπές για να γίνει πιο γρήγορο.

Στην δεύτερη ταινία (2000), και αφού είχε παρουσιαστεί το facelift του μοντέλου, η παραγωγή της ταινίας “εξέλιξαν” περαιτέρω το αυτοκίνητο, καθώς φόρεσε ένα πιο επιθετικό body kit, μεγάλες ζάντες και μια τεράστια πίσω αεροτομή, ενώ φυσικά δεν έλειπε η “σημαία” που υποδήλωσε ότι ήταν ταξί. Παρότι υπερβολικό σαν όψη, το 406 ήταν σαν καρικατούρα και είχε χαρακτήρα. Γι’αυτό ίσως και αγαπήθηκε.

Σε μια εβδομάδα από σήμερα θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Leclere, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται μεταξύ €8.000 και €10.000. Καθόλου άσχημα για ένα “κινηματογραφικό” αυτοκίνητο και έναν 3,0-λιτρο V6 κινητήρα.