Πριν σχεδόν ένα μήνα, η Sauber ανακοίνωσε ότι ο Antonio Giovinazzi θα είναι ο δεύτερος οδηγός της για το 2019, πλαισιώνοντας τον Kimi Raikkonen στην ελβετική ομάδα. Ταυτόχρονα, αυτό σήμαινε ότι ο Marcus Ericsson χάνει τη θέση του στην F1, παρότι η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο 28-χρονος Σουηδός θα συνεχίσει να είναι μέλος της, αναλαμβάνοντας το ρόλο του τρίτου οδηγού και πρεσβευτή της μάρκας.

Σήμερα, όμως, ο Ericsson έκανε γνωστό ότι το 2019 θα τρέξει σε όλο το πρωτάθλημα του IndyCar, με την ομάδα Schmidt Peterson Motorsports. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Ericsson θα τρέξει με το μονοθέσιο No. 7, επεκτείνοντας την αγωνιστική του καριέρα στη Βόρεια Αμερική, ενώ δεν θα αποτελέσει μέλος του Schmidt Peterson πριν το φινάλε της σεζόν της F1 στο Abu Dhabi, στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Ericcson έχει κερδίσει πρωταθλήματα στη Formula BMW UK, την Ιαπωνική Formula 3, ενώ έχει πάρει δύο φορές το βραβείο ως Junior Racer της χρονιάς στη χώρα του. Ακόμα, έχει αγωνιστεί στη βρετανική Formula 3, στο GP2 Asia, GP2 και έχει 95 εκκινήσεις στη Formula 1.