Κίνα: Κοντά στη μείωση των ετήσιων πωλήσεων νέων ΙΧ μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Η Κίνα αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται και στις πωλήσεις νέων ΙΧ, με την ασιατική χώρα να είναι εδώ και χρόνια η μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων νέων ΙΧ του κόσμου.

Ωστόσο το 2018 ενδεχομένως να γίνει η χρονιά που μετά από σχεδόν 30 χρόνια, οι πωλήσεις νέων ΙΧ θα παρουσιάσουν πτώση. Κατά το περασμένο έτος, 28,88 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην ασιατική χώρα, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με το 2016.

Τους πρώτους δέκα μήνες του 2018 όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του CAAM (China Association of Automobile Manufacturers), oι συνολικές πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 0,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, μιας και έχουν πουληθεί 22,87 εκατ. νέα αυτοκίνητα. Μόνο τον Οκτώβριο του 2018, οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα παρουσίασαν πτώση 11,7% (2,38 εκατ. αυτοκίνητα). Η πτώση των πωλήσεων έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Αναλυτές της αγοράς πιστεύουν πως η πτώση των πωλήσεων θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και οι λόγοι είναι πολλοί, όπως η υποτονική ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, η επιβράδυνση της οικονομία, αλλά και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ που έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών εκείνων των μοντέλων που εισάγονται από τις ΗΠΑ.

Οι αντιπρόσωποι έχουν προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες, ενώ πιέζουν την κυβέρνηση να μειώσει στο μισό την φορολογία στα μικρά αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί πως κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2018, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων στη Κίνα έχουν παρουσιάσει αύξηση 75,6% (860.000 αυτοκίνητα), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...