Η Volkswagen εργάζεται πάνω στην ηλεκτροκίνηση και μέχρι το 2022 θα προσφέρει περισσότερα από 30 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η επόμενη γενιά των μοντέλων της που θα εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης της θα κυκλοφορήσουν το 2026 και θα είναι τα τελευταία που θα κατασκευάσει, μιας και μετά θα επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων.

Η VW θα συνεχίσει την βελτίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης κυρίως για τις αναπτυσσόμενες αγορές που δεν θα διαθέτουν υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών μοντέλων. Όπως είπε ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Volkswagen, δήλωσε πως:

Οι μηχανικοί μας εργάζονται πάνω στη τελευταία πλατφόρμα των οχημάτων που δεν θα είναι ουδέτερα στο CO2. Σταδιακά θα μειώσουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο ελάχιστο.

Η VW θα συνεχίσει να τροποποιεί την τεχνολογία εσωτερικής καύσης μετά την εισαγωγή της νέας πλατφόρμας την επόμενη δεκαετία. Μετά το 2050, ενδέχεται να υπάρχουν μονάχα ορισμένα μοντέλα βενζίνης και πετρελαίου σε περιοχές που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές φόρτισης.