Η έναρξη της σεζόν του WRC για το 2019 είναι πολύ κοντά. Το Rally Monte Carlo ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και όλες οι ομάδες κάνουν αυτή τη περίοδο δοκιμές στις γαλλικές Άλπεις ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για ακόμα μια δύσκολη σεζόν, η οποία προμηνύεται εξίσου συναρπαστική. Όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες επιλέγουν την έκθεση Autosport International, στο Birmingham της Αγγλίας για να παρουσιάσουν επίσημα τα αγωνιστικά τους, καθώς και το line-up των οδηγών για τη σεζόν μπροστά τους.

Η Hyundai Motorsport κατέστησε σαφές, ότι για την έκτη της πλήρη σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally ο μοναδικός στόχος της είναι να κατακτήσει τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών. Έχοντας ένα ελαφρώς ανανεωμένο “οπλοστάσιο” οδηγών, η κορεάτικη ομάδα θα επιδιώξει να ξεπεράσει τα αποτελέσματα του 2018, όπου κατέκτησε τρεις νίκες και 11 πόντιους.

Με τους κανονισμούς στο WRC να παραμένουν σταθεροί, η Hyundai Motorsport αναφέρει ότι μπόρεσε να εξελίξει περαιτέρω το i20 Coupe WRC, έτσι όλες οι πτυχές του αυτοκινήτου να γίνουν καλύτερες. Σύμφωνα με το νέο επικεφαλής, Andrea Adamo, οι στόχοι για την έκτη περίοδο είναι σαφείς:

Οι στόχοι μας για το WRC παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς των προηγούμενων χρόνων, δηλαδή για να παλέψουμε για τους τίτλους των κατασκευαστών και των οδηγών. Αυτό είναι σημαντικό για τη Hyundai και τη μάρκα N. Το WRC είναι απίστευτα ανταγωνιστικό και οι άλλες ομάδες θα θέλουν να προσεγγίσουν τη νέα σεζόν με την ίδια φιλοσοφία. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι παρουσιάζουμε τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας ανά πάσα στιγμή.

Η Hyundai θα έχει τρία αγωνιστικά i20 Coupe WRC σε κάθε ένα από τους 14 αγώνες του ημερολογίου το 2019, με τα πληρώματα που θα φορέσουν τα χρώματα της ομάδας να είναι: Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Sébastien Loeb/Daniel Elena, Dani Sordo/Carlos Del Barrio, και Andreas Mikkelsen/Anders Jæger.