1Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Επίσημο: Renault Clio

Ένα 24ώρο μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του εσωτερικού της πέμπτης γενιάς του γαλλικού supermini, διέρρευσαν οι πρώτες πραγματικές φωτογραφίες της εξωτερικής εμφάνισης του νέου Renault Clio που μας δείχνουν τον συνολικό σχεδιασμό του μοντέλου.

2

Από αυτές διακρίνεται ξεκάθαρα ο εξελικτικός χαρακτήρας στον σχεδιασμό του, καθώς όπως αναφέρει η εταιρία, το νέο Clio είναι σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «εξέλιξης και επανάστασης». Έτσι, διαθέτει πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος, και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη. Ακολουθεί πιστά τις αρχές που έφερε η τέταρτη γενιά του Clio, ενώ δανείζεται στοιχεία και από το τελευταίο Megane. Επιπλέον το νέο Clio διαθέτει κάποια από τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Eolab που το βοηθήσουν να μειώσει και άλλο τους ρύπους.

3

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το μοντέλο να βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-B. Μηχανικά φημολογείται ότι θα παίρνει κίνηση και από έναν ήπιο υβριδικό πετρελαιοκινητήρα 1,5-λίτρων, που συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 48V, το οποίο λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες και δεν μπορεί να κινεί μόνο του το αυτοκίνητο. Επίσης θα προσφέρεται με τον turbo 0,9-λίτρων και με τον 1,3-λίτρων turbo κινητήρα.

4

Περνώντας στο εσωτερικό, αυτό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, και από τις φωτογραφίες φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών της γαλλικής εταιρίας, τόσο αναφορικά με την ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία.

5

Κυρίαρχο ρόλο παίζει η οθόνη αφής 9,3 ιντσών του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτή είναι κάθετα τοποθετημένη, με το tablet να έχει κοίλη οθόνη, που αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, βελτιώνοντας την ορατότητα της οθόνης. Είναι στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, και σε αυτή μπορείς να βρεις όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος.