Για δέκατο συνεχόμενο μήνα, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα εμφάνισαν μειωμένη ζήτηση. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 14,6%, μιας και πουλήθηκαν 1,98 εκατ. νέα αυτοκίνητα.

Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2019, οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 12,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας, οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του, μιας και για το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται ανάπτυξη.

Ο λόγος για την πτώση των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της συνολικής οικονομίας και η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές και μεσαίες πόλεις. Η Κίνα προσπαθεί να “γυρίσει τον τροχό”, καθώς οι αξιωματούχοι του Πεκίνου προσπαθούν τώρα να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδέψουν. Έτσι εισήγαγαν φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να κάνουν τους Κινέζους να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων ήταν οι μόνες που παρουσίασαν αύξηση. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 18,1% (97.000 οχήματα), ενώ κατά τους πρώτους 4 μήνες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατά 59,8%.